Martta Wendelin -päiväkodin rakentaminen käynnistymässä

02.11.2020

Tuusulan kunnanhallitus päätti 26.10. kokouksessaan Martta Wendelin -päiväkodin urakoitsijat rakenneteknisten töiden, ilmanvaihdon ja sähkötöiden toteutukseen. Rakennusurakan on määrä alkaa marraskuussa 2020 noudattaen sen alkuvaiheista lähtien Joutsenmerkki-ympäristömerkinnän kriteereitä. Päiväkoti on suunniteltu otettavan käyttöön elokuussa 2022. 

Yksi keskeisistä palveluverkkosuunnitelman toteutuksista

Martta Wendelin -päiväkoti on suunniteltu 10-ryhmäiseksi päiväkodiksi, joka sijaitsee Hyrylässä Mikkolan koulun läheisyydessä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Se on saavutettavissa niin jalankulkijoille ja pyöräilijöille kuin julkisella liikenteellä tai omalla autoilla liikkuvillekin.

Päiväkoti on yksi keskeisistä Tuusulan kunnan palveluverkkosuunnitelman hankkeista. Valmistuessaan se tulee yhdessä Kirkonkylän kampuksen kanssa korvaamaan nykyisiä varhaiskasvatuksen käytössä olevia huonokuntoisia Hyrylän alueen kiinteistöjä.

Uuden rakennuksen, Martta Wendelin -päiväkodin, tavoitteena on tarjota moderni, terve ja turvallinen toimintaympäristö lapsille ja työntekijöille sekä mahdollistaa asukkaiden kohtaamiset asuinalueellaan. Päiväkodissa toteutetaan uusien oppimisympäristöjen mukaiset ratkaisut Iloisen oppimisen Tuusula -käsikirjan pohjalta. Tilat tehdään joustavasti muuttuviksi ja monikäyttöisiksi. Tilojen muokattavuus mahdollistaa myös asukkaiden ilta- ja vapaa-ajan käyttömahdollisuudet.

Joutsenmerkki takaa terveellisen ja turvallisen ympäristön

Martta Wendelin -päiväkodin rakennukselle on haettu Joutsenmerkki-ympäristömerkintää. Joutsenmerkityssä rakennuksessa on terveellistä ja turvallista oleskella ja työskennellä. Joutsenmerkin kriteerit varmistavat, että rakennus on ympäristöystävällinen koko elinkaarensa ajan.

Tutustu:
Kunnanhallituksen 26.10.2020 päätös, Martta Wendelin päiväkoti, urakoitsijoiden valinta

Lisätiedot:
Pormestari Arto Lindberg, p. 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi
Rakennuspäällikkö Esa Koskinen, p. 040 314 2243, esa.koskinen@tuusula.fi

Takaisin