Palvelukeskukselle on valittu nimi – vanhan ostarin purkaminen ”Särmän” tieltä alkaa keväällä 2023

28.02.2023

Hyrylän palvelukeskuksen uudeksi nimeksi valikoitui Särmä. Nimessä nivoutuu yhteen alueen kasarmihistoria sekä rakennuksen arkkitehtuurinen muotoilu. Hankkeessa on parhaillaan käynnissä vanhan ostoskeskuksen purkutyöt ja uuden palvelukeskuksen rakentaminen käynnistyy vuoden kuluttua.

Palvelukeskukselle on nyt valittu nimi. Rakennuksen nimeämiseksi järjestettiin kilpailu tammi-helmikuussa 2022. Ehdotuksia saattoi jättää verkossa sekä kirjastoissa ja TuusInfon pisteissä lomakkeella. Tuusulan kunnan, HOK-Elannon ja NREPin edustajista koostuva raati valitsi ehdotuksista parhaat.

– Särmä on loistava nimi uudelle palvelukeskukselle. Nimi yhdistää erinomaisesti hankkeen alueen historiaan ja samalla kuvailee Hyrylän uuden maamerkin muotokieltä. Särmä on myös lyhyt ja selkeä, joka on nimeä valitessa aina eduksi, kertoo NREPin kauppakeskuksista vastaava johtaja Anu Hulkkonen.

Palvelukeskuksen tieltä puretaan vanha ostoskeskus eli ostari. Ostari tyhjenee toiminnasta helmikuun 2023 loppuun mennessä, minkä jälkeen purku-urakka pääsee alkamaan. Samalla ympäröivillä jalankulku- ja pyöräilyalueilla aloitetaan kunnallisteknisen verkon uusiminen. Yhdyskuntatekniikkaa uusitaan tulevan palvelukeskuksen kohdalla Hyryläntiellä, Koskenmäenpolulla, Pysäkkikujalla, Autoasemankadulla, Tykkimiehenpolulla ja kirjaston lounaislaidalla. Lisäksi Esikunnanpuiston kautta tuodaan uusi sähkönsyöttölinja Tykkimiehenpolulle.

Yhdyskuntatekniikan uusiminen etenee vaiheittain, ja työmaa-alueen rajauksissa otetaan huomioon läpikulkutarve ja tarve päästä asioimaan viereisiin kiinteistöihin. Katualueiden urakoinnin yhteydessä poikkeavat liikennejärjestelyt viitoitetaan. Kirjastorakennuksessa asioiminen on mahdollista työmaasta huolimatta. Häiriöt luonnollisesti minimoidaan.

– Palvelukeskus parantaa Hyrylän kaupallisia palveluita ja tuo kunnan palveluita paremmin asukkaiden saavutettaviksi. Työntekijät pääsevät saman katon alle terveellisiin ja turvallisiin tiloihin nykyisten hajallaan olevien väistötilojen sijaan, sanoo pormestari Kalle Ikkelä.

Taustatietoa palvelukeskuksesta

Hyrylän keskustaan rakennetaan uusi palvelukeskus, johon tulee Prisma ja muuta liiketilaa, kokoontumistiloja ja työtiloja Tuusulan kunnan työntekijöille.

Palvelukeskuksen rakentaminen päästään aloittamaan aluetta koskevan asemakaavan saatua lainvoiman, arviolta vuoden 2024 alussa. Rakentaminen kestää noin kaksi vuotta, joten avajaisia päästään viettämään vuoden 2026 alussa.

Ilmakuvasovitus palvelukeskuksen sijoittumisesta

Lisätiedot:

Pormestari Kalle Ikkelä, Tuusulan kunta, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001

Kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen, Tuusulan kunta, asko.honkanen@tuusula.fi, 040 314 2012

Kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen, HOK-Elanto, jyrki.karjalainen@sok.fi

Viestintäpäällikkö Jannica Aalto, NREP, jannica.aalto@nrep.com, 045 1347 636

Takaisin