Klaavolantien kyläjula juhlistaa Tuusula-viikkoa ja Suomi 100 -juhlavuotta

07.07.2017


Juliste_KlaavolantienKyläjuhla2017Koko perheen tapahtuma Klaavolantien kyläjuhla valloittaa Kotiseutumuseo Klaavolan ja Ilmatorjuntamuseon pihapiirin sunnuntaina 16.7. klo 12-16. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Mukaan mahtuu hevosvetoinen tykkivaljakko, tuohisormuksen tekoa, lastenteatteria, kalasoppaa sekä Maarit ja Sami Hurmerinnan duon konsertti ja paljon muuta. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kaikki ohjelmat ovat maksuttomia.

Tapahtuma alkaa klo 12 ainutlaatuisella sotahistoriallisella perinnenäytöksellä Ilmatorjuntamuseon pihapiirissä. Esityksessä nähdään Niinisalon Ratsastajien itsenäisyyden ajan alun hevosvetoinen tykkivaljakko sekä sota-ajan kuorma-auton vetämänä ilmatorjunnan perinnetykki. Ohjelmaan kuuluu myös tykinlaukauksia, joihin herkempikuuloisten kannattaa varautua. Esityksen jälkeen istutetaan Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi Tulevaisuuden kuusi museon pihalle. Kapteenin Puustellissa avautuu uusi Suomen sotilasperinteet -näyttely ja klo 15.00 museon pihalta lähtee Pekka Käyhkön opastama Varuskuntapolulla kenttätykistön aikaan -kävelykierros. Ilmatorjuntamuseolla on myynnissä grillimakkaraa, jäätelöä ja kahviotuotteita.

Kotiseutumuseo Klaavolassa on mahdollisuus vierailla päärakennuksessa ja kurkistaa vaikkapa maitohuoneeseen ja aittaan. Puurakentamiseen ja restaurointiin erikoistunut yritys Trähus Ab on paikalla esittelemässä Klaavolan kunnostusprojektia. Klaavolan pihapiiristä löytyy myös suosittu ongintapiste ja tietenkin jo perinteeksi tullut keppihevosrata lapsille. Askartelupajassa on mahdollisuus tehdä aito tuohisormus. Pihamaalla pääsee ihastelemaan visiitille saapuneita Koiramäen kartanon alpakoita sekä Lassilan tilan kanoja ja kukkoa.

Tapahtuman ulkolavalla Ilmatorjuntamuseon parkkipaikalla nähdään klo 12.45 Teatteri Rollon lastenesitys HUPSIS!, jossa sirkusseurueen tarina kuljettaa katsojansa sujuvasti leijonajahdista viidakkosambaan ja trapetsilta tangon pyörteisiin. Klo 14.00 lavalle astuu duo, jonka tekemisessä on läsnä voimakkaasti rakkaus musiikkiin ja tekemisen into, eli Maarit ja Sami Hurmerinta. Hurmerintojen uralle mahtuu käsittämätön määrä loistavia kappaleita ja lukuisia hittejä Jäätelökesästä Soulveljeen. Klo 15.00 Teatteri Rollon eläkeläiset Sulo, Into ja Tyyne vievät yleisön yhteiselle musiikkimatkalle. Teatteriesitys Hukkareissun parissa viihtyvät kaikenikäiset katsojat. Loppuhuipennuksena käynnistetään eläkeläisten ja yleisön yhteiset tanssit.

Tapahtuma-alueella Tuusula-Seura esittelee toimintaansa ja jakaa soppatykistä kalakeittoa niin kauan kuin sitä riittää. Tapahtumassa on paikalla Tuusulan kirjastoauto Kirre sekä Tuusulan liikuntapalveluiden liikuntavaunu, josta löytyy leikkejä ja pelejä kokeiltavaksi. Vanhojen ajoneuvojen ystävät pääsevät ihastelemaan Tuusulan automuseon museoajoneuvoja. Posetiivari Matti Pasanen kiertelee alueella.

Klaavolantie on suljettu liikenteeltä tapahtuman ajan Kulloontien ja Rykmentintien välillä. Pysäköintipaikkoja löytyy Rykmentintien P-alueelta ja uimahallilta.

Tapahtuman järjestävät Tuusulan kulttuuri ja museo, Ilmatorjuntamuseo, Tuusula-Seura ry, Tuusulan automuseo ja Tuusulan seurakunta. Tapahtuma on osa Tuusula-viikon ohjelmaa. Koko Tuusula-viikon ohjelma.

Takaisin