Varhaiskasvatukseen hakeminen ja kerhoihin ilmoittautuminen Tuusulassa syksylle 2019

26.03.2019

Kunnallinen varhaiskasvatus
Varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea vähintään 4 kuukautta ennen lapsen hoidon tarpeen alkamista. Hakuaika koskee myös kuntaan muuttavia perheitä. Jos varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, eikä tarpeen ajankohta ole ollut ennakoitavissa, varhaiskasvatuspaikkaa on haettava niin pian kuin mahdollista. Tällöin kunta on velvollinen järjestämään varhaiskasvatuspaikan kahden viikon kuluessa varhaiskasvatuspaikkahakemuksen jättämisestä.

Kerhopaikat
Tuusulan kunta järjestää kerhotoimintaa 2-5-vuotiaille lapsille, joilla ei ole kunnallista tai yksityistä varhaiskasvatuspaikkaa. Kerhotoimintaan osallistuminen on maksutonta. Kerhoja järjestetään Tuusulan jokaisessa kuntakeskuksessa. Kerhopaikat myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä tai kun paikkoja vapautuu.

Hakemus ja muut varhaiskasvatuspalveluiden vaihtoehdot
Sähköinen hakemus kunnalliseen varhaiskasvatukseen ja kerhoihin sekä lisätietoja varhaiskasvatuspalveluiden muista vaihtoehdoista on löydettävissä verkko-osoitteesta: www.tuusula.fi ->Varhaiskasvatus

Yksityinen päivähoito
Perheillä on mahdollisuus hakea tukea yksityisen hoidon järjestämiseen päiväkodissa, ryhmäperhepäiväkodissa, perhepäivähoidossa tai kotona palkkaamalla hoitajan kotiin. Yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä haetaan Kelasta. Yksityisiä päiväkotipaikkoja haetaan päiväkotien omilla hakemuksilla ja perhepäivähoidon paikkoja voi tiedustella alueellisilta perhepäivähoidon ohjaajilta.

Lisätietoja
www.tuusula.fi -> Varhaiskasvatus 
Varhaiskasvatuspalveluiden palveluohjaus (ma-to klo 9–10 ja 14–15, pe klo 9-10) 
Etelä-Tuusula p. 040 3143361
Pohjois-Tuusula p. 040 3143344
varhaiskasvatus.palveluohjaus@tuusula.fi

Takaisin