Huomio turvalliseen koulutiehen – Tuusulassa 12.8.2020 koulutielle astuu 5800 lasta ja nuorta

11.08.2020

Tuusulassa koulut aloittavat syyslukukautensa keskiviikkona 12.8.2020. Koulutielle astuu tuolloin noi5800 oppilasta ja opiskelijaa, heistä ensimmäistä koulumatkaansa taittaa noin 500 ensimmäisen luokan oppilasta. 

Aikuisten vastuu lasten turvallisesta koulutiestä 

Liikenneturva muistuttaa 10.7.2019 julkaisemassaan Harjoittelemalla turvallinen koulumatka -tiedotteessaan aikuisten vastuusta luoda lapsille turvallinen koulutie. Aikuisen vastuulla on pohtia lapselleen turvallisin koulureitti ja kulkuväline sekä harjoitella koulumatkaa yhdessä lapsen kanssa. 

Kaikkien tielläliikkujien on hyvä kiinnittää huomiota lasten turvallisuuteen noudattamalla nopeusrajoituksia ja kiinnittämällä erityistä huomiota suojateiden kohdalla. Opetuspäällikkö Markus Torvinen vinkkaa liikenneturvallisuuden lisäämisestä: 
- Turvallinen liikkuminen omassa lähiympäristössä on tärkeää lapsen kehityksen kannalta. Lasten koulujen ja vanhempien töiden alku lisää liikennettä, vaikka osa vanhemmista aloittaakin syksyn työt todennäköisesti etänä. Pidetään siis silmät auki ja ollaan tarkkaavaisia liikenteessä. Sekä lapsille, että myös aikuisille, on hyvä kerrata kännykänkäyttösääntöjä koulumatkalla 

Liikenneturva on koonnut vanhemmille vinkkejä lapsen turvalliseen koulumatkaan:  

  • Suunnittele sopivin reitti kouluun – turvallisin reitti ei välttämättä aina ole se lyhin.  

  • Harjoittele koulureitti yhdessä lapsesi kanssa. Kun perusasiat ovat hallussa, kannattaa antaa lapsen toimia itsenäisesti ja seurata vierestä.  

  • Lapselle on hyväksi liikkua edes osa koulumatkasta omin voimin – se kartuttaa liikennetaitoja ja saattaa myös virkeämpänä koulupäivään.  

  • Juttele lapsen kanssa puhelimen käytöstä liikenteessä ja sovi lapsen kanssa kännykänkäyttösäännöt koulumatkoille. 

  • Koulumatkan sujumisesta kannattaa kysellä lapselta pitkin kouluvuotta, myös jo varttuneemmilta koululaisilta – se on tärkeä välittämisen merkki. 

 

Hyvää alkavaa lukuvuotta kaikille oppilaillemme ja opiskelijoillemme!  

Linkkejä koulun aloitusoppaisiin: 

Takaisin