Rakenteilla olevan Päiväkoti Martta Wendelinin tulevat ryhmät nimetty luontoteemalla

21.12.2021

Asukkailla ja tulevilla Päiväkoti Martta Wendelinin asiakasperheillä oli mahdollisuus ehdottaa rakenteilla olevan päiväkodin ryhmille nimiä. Inspiraationa nimiehdotuksille toimivat päiväkodin siipien nimet Tarulinna, Satumetsä, Taikaniitty ja Ihmemaa, sekä siipien lasiseiniin valitut otteet kuvataiteilija Martta Wendelinin kansikuva- ja sisäkuvituksista tunnetuista satu- ja runokirjoista. Nimikilpailu oli käynnissä päiväkodin avointen ovien tapahtumasta 2.11.2021 lähtien noin viikon ajan ja ehdotuksia tuli runsaasti.

Ryhmien lopullisten nimien valinta toteutettiin yhdessä päiväkodin tulevien työntekijöiden kanssa äänestämällä. Eniten asukkaiden tekemistä nimiehdotuksista kannatusta sai työntekijöiden keskuudessa luontoteema, ja se tuleekin näkymään päiväkodin tulevien ryhmien nimissä vahvasti. Luontoaiheiset nimet sopivat hyvin uusissa Tuusulan kunnan rakennuksissa hyödynnettäväksi, onhan Tuusula tunnettu luonnonläheisestä ympäristöstään ja monipuolisista ulkoilumahdollisuuksistaan luonnon helmassa. Valitut ryhmien nimet ovat myös lasten maailmaan sopivia ja luovat osaltaan sadunomaista tunnelmaa päiväkotiin.

Päiväkodin tulevat ryhmät on nimetty seuraavasti:
Tarulinna-siipi, 1. kerros: Pääskyset, Satakielet
Satumetsä-siipi, 1. kerros: Lounatuulet, Kastehelmet
Taikaniitty-siipi, 2. kerros: Tupasvillat, Kultapiiskut, Vanamot
Ihmemaa-siipi, 2. kerros: Jääpuikot, Lumihiutaleet, Kuurankukat

– Olen iloinen, että niin moni lähti miettimään nimiä ryhmille ja ne saatiin päättää yhdessä. Luontoteema oli selkeästi suosituin henkilökunnan äänestyksessä, mutta myös asukkailtakin tuli eniten luontoteemaisia nimiehdotuksia. Tulemme käyttämään nimiehdotuksia myös yhteiskäyttötiloissa, muun muassa ateljeet nimetään Paletti ja Pensseli -nimillä, kertoo päiväkodin johtaja Piia Malkki

Kiitos kaikille nimiehdotuksia tehneille!

Lue lisää rakenteilla olevasta Päiväkoti Martta Wendelinistä: www.tuusula.fi/paivakotimarttawendelin


Lisätiedot:
Varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Halinen, p. 040 314 3328, hannamari.halinen@tuusula.fi
Päiväkodin johtaja Piia Malkki, p. 040 314 3351, piia.malkki@tuusula.fi

 

Takaisin