Itsenäisyyspäivä Tuusulassa

29.11.2016 klo 12.45

Tuusulassa Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet alkavat 6.12. klo 9.00 lipunnostolla Jokelan kirkon pihalla. Ohjelmassa on myös seppeleenlasku, puhe ja hartaus uurnalehdossa. Klo 10.00 alkaa juhlajumalanpalvelus Tuusulan kirkossa, jonka jälkeen lasketaan seppeleet sankarivainajien muistomerkillä Kirkkopuistossa sekä Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden ja Terijoen kirkko-puistoon haudattujen sankarivainajien muistomerkeillä Paijalan hautausmaalla. Klo 10.30 on seppeleenlasku ja hartaus sankariristillä Kellokosken hautausmaalla.

Tuusulan kunnan itsenäisyyspäivän juhla kuntalaisille järjestetään tänä vuonna Kellokoskella. Juhlapaikkana on Kellokosken yläkoulu (Koulutie 7). Juhla aloitetaan klo 12.00 juhlakahveilla ja juhlaohjelma alkaa klo 13.00. Tervehdyssanat lausuu kunnanhallituksen puheenjohtaja Sanna Kervinen ja juhlapuheen pitää kunnanvaltuutettu Kirsi Viitanen. Nuoren puheenvuoron esittää Andjela Boskovic Kellokosken lukion toiselta vuosikurssilta.

Juhlassa esiintyvät Kellokosken soittokunta johtajanaan Kullervo Kojo sekä Tuusulan seurakunnan lapsikuoro johtajanaan Erja Hartala ja säestäjänään Antti Vilkko. Omien esitystensä lisäksi Kellokosken soittokunta ja seurakunnan lapsikuoro esittävät yhdessä Finlandia-hymnin. Tanssia tarjoilee Keravan tanssiopisto. Luvassa on sekä herkkää balettia että vauhdikasta ja energistä jazz-tanssia.

Juhlan juontavat Kellokosken lukiolaiset Minttu Hukkanen ja Andjela Boskovic. Kahvitarjoilun lomassa musiikkia soittavat Hanni Autere ja Pilvi Järvelä. Juhla on tarkoitettu kaikille tuusulalaisille ja sinne on vapaa pääsy.

Sisäänkäynti juhlaan on koulun sisäpihalta D-ovesta. Alueen remontin takia koulun alueella parkkitilaa on hyvin rajoitetusti. Parkkitilaa löytyy koulun läheltä mm. alakoulun takaa ja terveys-aseman, jäähallin sekä Männistön parkkipaikoilta.

Tuusulan 3.-luokkalaiset juhlivat Itsenäisyyspäivää jo perjantaina 2.12. Gustavelundissa perinteisesti kunnanjohtajan kutsumina. Iloisessa ja arvokkaassa juhlaohjelmassa on kättelyn lisäksi musiikkinäytelmä Sävelen ja siveltimen sankarit, kunnanjohtajan tervehdys, kolminkertainen Hip-hip-hurraa -huuto Suomelle, Maamme-laulu, sinivalkoisia herkkuja ja minitanssiaiset.

Tiedustelut: Tuusulan kunta, kulttuuri Sanna Hokkanen p. 040 314 3436.

Takaisin