Tuusulan Liikkuva koulu -päivä 19.12.2016 - toiminnallinen päivä täyttyy liikunnan ilosta

07.12.2016 klo 12.15

Tuusulassa järjestetään opetustoimen yhteinen Liikkuva koulu -päivä maanantaina 19.12.2016 klo 09.00-13.00. Toiminnalliseen päivään osallistuvat kaikki Tuusulan päiväkotien lapset, ala- ja yläkoululaiset, ja jopa lukiolaiset, yhteensä lähes 6000 lasta ja nuorta. Nyt järjestettävä toiminnallinen Liikkuva koulupäivä on ensimmäinen kerta Tuusulassa kun kaikki kunnan koulut ja lapset ovat mukana touhuamassa.
 
Lapset ja nuoret mukana suunnittelussa

Päivä on muutoin lukujärjestyksen mukainen koulupäivä, mutta koulupäivän sisällöt poikkeavat totutusta koulutyöstä. Toiminnallisen koulupäivän sisällön suunnitteluun otetaan mukaan oppilaat ja oppilaskunnat. Tarkoituksena onkin yhdessä oppilaiden kanssa löytää mukavia ja erilaisia keinoja oppituntien aktivoimiseen.

Yhteinen Action Break -hetki

Liikkuva koulu -päivänä klo 12.15-12.30 liikutaan yhteinen Action Break -hetki. Action Break on rytminen tauko keskellä koulupäivää. Kaikissa päiväkodeissa ja kouluissa liikutaan ja tanssitaan yhteisesti ennalta sovittujen tanssiaskelten avulla.

Tuusulan Liikkuva koulu -hankkeen toteutuneita toimia             

Jokaiseen kouluun on nimetty Liikkuva koulu -vastuuopettaja, jolle annetaan koulutusta aiheesta muun muassa kerhotoiminnan avulla. Koulujen toimintaympäristöjen kehittämiseen on haettu rahoitusta ja koulukohtaisia avustuksia koulupäivän aikaisten aktiiviteettien toteuttamiseen. Kouluille on myönnetty välinehankinta-avustuksia suhteutettuna koulujen oppilasmääriin.

Päiväkoti-ikäisille lapsille on tehty aktiivisuusmittauksia Polar-aktiivirannekkeilla. Lisäksi tehdään tärkeää yhteistyötä alueen seurojen kanssa.

Hankkeen kautta kehitämme tulevaisuudessa lisää toiminnallisia opetusmenetelmiä ja pyrimme lisäämään oppilaiden aktiivisuutta ja viihtyvyyttä koulupäivien aikana.

Lue lisää Tuusulan Liikkuva koulu -hankkeesta.

Lisätietoa päivän ohjelmasta:
Tuusulan kunnan Liikkuva koulu hankekoordinaattori Kimmo Kiuru
p. 050 466 4553
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi

Takaisin