Notkopuiston päiväkodissa aloittaa syksyllä 2017 uusi liikuntapainotteinen luontoeskari

20.01.2017 klo 10.00

Jokelan Notkopuiston päiväkotiin perustetaan uusi esiopetusryhmä (max. 14 esioppilasta) syksyllä 2017 uudenlaisella toiminta-ajatuksella, jossa painottuvat liikunta ja luonnossa oppiminen. Ryhmässä työskentelee lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja. Esiopetuksen lisäksi ryhmä tarjoaa täydentävän varhaiskasvatuksen sitä tarvitseville.

Esiopetusta luonnon helmassa

Toiminnassaan esiopetusryhmä hyödyntää Notkopuiston päiväkodin lähialueita, -metsiä ja muuta ympäristöä. Päiväkodista löytyy oma ryhmätila, joka toimii ryhmän tukipisteenä. Ruokailut tapahtuvat pääasiassa päiväkodin ruokasalissa (aamupala, lounas, välipala). Esiopetuksen tavoitteet tulevat käsitellyksi luonnon helmassa lapsia innostavalla tavalla, yhdessä lasten kanssa tutkien, pohtien ja ihmetellen sekä erilaisten projektien kautta.

Monipuolinen ympäristö tukee lasten liikkumista ja oppimista

Varhaiskasvatuksen liikunnan suositus on kolme tuntia reipasta liikuntaa päivän aikana. Päivittäinen monipuolinen liikunta on välttämätöntä lapsen tasapainoiselle kasvulle, kehitykselle, oppimiselle ja terveydelle. Lapselle ominainen tapa oppia asioita on tutkia, liikkua ja ihmetellä. Tuusulan esiopetuksen tavoitteisiin on kirjattu lapsen oikeus oppia kunnioittamaan luontoa ja ymmärtämään miten terveyttä ja hyvinvointia ylläpidetään.

Erityisesti kiinnitetään huomiota monipuoliseen ja riittävään liikuntaan lasten hyvinvoinnin ja oppimisen edellytyksenä. Lasten kanssa pohditaan heidän hyvää oloaan edistäviä ja haittaavia tekijöitä. Lapsia ohjataan toimimaan turvallisesti lähiliikenteessä. Heitä ohjataan pyytämään ja hakemaan apua tarvittaessa. Lasten kanssa kokeillaan teknologisia ratkaisuja ja harjoitellaan laitteiden ja välineiden turvallista käyttöä.

Lasten toimintaympäristö, lähiluonto ja rakennettu ympäristö sekä muut esiopetuksen oppimisympäristöt, tarjoavat runsaasti aineksia lasten oppimiselle. Opetuksessa havainnoidaan luontoa. Lasten ympäristöherkkyyden ja luontosuhteen kehittymistä tuetaan tarjoamalla lapsille kokemuksia luonnossa liikkumisesta sekä sen tutkimisesta. Lapsia ohjataan myös havainnoimaan ympäristön teknologiaa sekä kokeilemaan ja keksimään omia ratkaisuja. Opetuksessa tutustutaan tutkivaan työtapaan. Lapsia rohkaistaan tekemään kysymyksiä ja etsimään niihin yhdessä selityksiä. Lapset opettelevat vertailemaan, luokittelemaan sekä järjestämään havaintojen tai mittausten pohjalta saatuja tietoja. Heitä rohkaistaan tekemään päätelmiä ja keksimään ratkaisuja arjen ongelmiin sekä kokeilemaan ratkaisuja. Opetuksessa harjoitellaan dokumentointia eri välinein sekä esittämään tuloksia eri tavoin

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisesti

Tuusulan kunnan esiopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti sähköisellä lomakkeella 18.1.-6.2.2017 välisenä aikana. Lue lisää ilmoittautumisesta.

Lisätietoja Notkopuiston päiväkodin uudesta esiopetusryhmästä:
vs. varhaiskasvatusyksikön johtaja Leena Paajanen p. 040 314 4085
varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Halinen, p. 040 314 3328
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi

Takaisin