A

Oletkos nähnyt Airbusia - lentokonespottausta Tuusulassa

07.02.2017 klo 16.50

Tuusulan sijainti maamme isoimman lentokentän naapurissa tuo myös lentokoneisiin liittyvät vapaa-ajanviettomahdollisuudet lähelle. Lentokonespottaus on maailmanlaajuinen harrastus, johon voi ryhtyä kuka tahansa. Lajissa kiehtovat maailmalla liitelevät erikoisuudet, jotka vierailevat kotikentällämme, kuin myös eri konetyyppien värityskaavioversiot. Maailmalle lähteminen ja maailmalta palaaminen ovat läsnä aivan kotinurkillamme.

Lemminkäisen kalliolla tavataan

Lentokonespottausta varten on hyvä tutustua muutamiin verkkosivustoihin, joissa harrastajat jakavat tietoja ja kuvia. Myös lentokoneiden lentoaikataulut ja reitit löytyvät maailmanlaajuisesti netistä. Tuusulassa Kulomäentiellä, Lemminkäisen kallio on merkitty Google Mapsiinkin näköalapaikkana, koska sieltä on hyvät näkymät kiitoradoille.

Viime vuosina suurimmat yleisöryntäykset ovat sijoittuneet elokuulle 2014, kun valtava Airbus AB350 vieraili ensimmäistä kertaa Helsinki-Vantaalla, ja satoja autokuntia keräsi tapaus syyskuussa 2010, kun Lufthansan Airbus AB380 -kone teki ensivisiitin. Koneiden saapumiset ovat vaikuttavia elämyksiä, vaikka et ensivisiittiä onnistuisikaan bongaamaan.

Kuvaten tai fiilistellen - yksin tai yhdessä

Valokuvaaminen on monille tärkeä osa harrastusta. Osa kuvaajista koettaa saada tietystä koneyksilöstä kuvia kaikissa väritysvaihtoehdoissa ja eri omistajien maalauksista. Osa käy kuvaamassa ulkomailla erikoisuuksia, ja julkaisee niitä kaikkien iloksi ja keskustelunavauksiksi ilmailusta ja lentokoneista kiinnostuneiden keskustelufoorumilla.

Lentokoneiden maailmaan liittyy paljon mielenkiintoisia piirteitä. Konetyyppeihin, värityksiin, malleihin ja konelaivastojen omistajiin tutustuessaan oppii paljon uutta. Osalla harrastajista on myös oman työnsä puolesta ilmailuun ja koneisiin liittyvää asiantuntemusta, joten Flight Forumilla seikkaillessaan saa vastauksia monenlaisiin kysymyksiin.

Jos arvelet, että koneiden tuottama fiilis kolahtaa juuri sinuun, niin ota kaveri mukaan ja suunnatkaa yhdessä kiitoradan 22L päähän!

 

Linkkejä ja lisätietoa:

Lentokoneet reaaliaikaisessa ”lentonäkymässä”, josta voi päätellä milloin kannattaa mennä mitäkin konetta ihastelemaan. Lentokoneen kuvasta klikkaamalla saa auki lentokoneen reitti- ja konetiedot. Lentokentän kohdalta klikkaamalla selviää paikallisen kentän lentoliikenne.

https://www.flightradar24.com/59.89,17.53/6

Ilmailusta ja lentokoneista kiinnostuneiden keskustelufoorumi: www.flightforum.fi

Ilmailuvalokuvista kiinnostuneiden kannattaa tutustua seuraavaan linkkiin: http://www.flightforum.fi/forum/index.php/board,58.0.html

Lentokonespottausta 

 

 

Takaisin