A

Sähköinen terveystarkastus ja omahoitokirjasto kuntalaisten käyttöön

15.03.2017 klo 08.10

Tuusulan kunnassa on otettu käyttöön sähköinen terveystarkastus ja omahoitokirjasto tukemaan kuntalaisten omahoitoa.

Tuusulan kunta tarjoaa asukkailleen ja sosiaali- ja terveyspalveluitaan käyttäville Duodecimin sähköiset omahoitopalvelut vastaanottopalvelujen rinnalla. Sähköiset omahoitopalvelut ovat maksuttomia ja löytyvät kunnan kotisivuilta www.tuusula.fi/omahoito.

Omahoitopalvelut koostuvat sähköisestä terveystarkastuksesta ja terveyteen liittyvistä valmennuskursseista sekä laajasta, kehittyvästä omahoitokirjastosta. Palvelun ovat kehittäneet yhteistyössä Kustannus Oy Duodecim sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Tiedätkö miten elintapasi vaikuttavat terveyteesi ja hyvinvointiisi?

Sähköisen terveystarkastuksen avulla voi arvioida omien elintapojen vaikutusta elinikään ja sairausriskeihin. Terveystarkastuksen tuloksen avulla omahoitopalvelun käyttäjä voi valita itselleen sopivan valmennusohjelman. Valmennusohjelmien kirjo kattaa tällä hetkellä teemoja painonhallinnasta tupakasta vieroitukseen ja liikunnasta perhe ja parisuhteeseen sekä henkiseen hyvinvointiin. Valmennukseen osallistuessaan käyttäjä saa esimerkiksi valmennusviestejä sähköpostiin.

eOmahoitokirjasto tarjoaa runsaasti tietoa yleisimpien sairauksien hoidosta ja auttaa mieltä askarruttavissa kysymyksissä.

Rohkeasti kokeilemaan palveluja!

- Me sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset suosittelemme lämpimästi tutustumaan omahoitosivustoon, kannustaa vs. sairaanhoidon ylilääkäri Leila Seuna. - Henkilökuntamme on koulutettu palveluiden käyttöön ja ohjaukseen. Tavoitteenamme on kannustaa kuntalaisia hyödyntämään sähköisiä omahoitopalveluja terveytensä edistämisessä. Otamme mielellämme vastaan myös palautetta sivuston kehittämisestä.

 

Lisätietoja: vs. sairaanhoidon ylilääkäri Leila Seuna leila.seuna (at) tuusula.fi, p. 040 314 3620

Takaisin