A
  • Kellokosken Ruukkialue

Tuusulanjärven rantojen ja maiseman kehittämistä pohditaan työpajassa 6.4.

15.03.2017 klo 15.55

Työpajassa keskustellaan, mitkä ovat Tuusulanjärven rantojen tärkeimmät kehittämiskohteet ja miten niitä tulisi kehittää. Lisäksi työpajassa ideoidaan, mitä uusia ratkaisuja ja toimintamalleja Tuusulanjärven maiseman- ja luonnonhoitoon ja alueen hyödyntämiseen voidaan löytää. Työpaja pidetään torstaina 6.4.2017 klo 17–20 Tuusulan kunnantalolla (Hyryläntie 16).

Tilaisuus toimii myös lähtölaukauksena Tuusulanjärven ja -joen ranta-alueiden kehittämishankkeelle.
– Maisema ja rannat ovat merkittäviä niin asumisen, virkistyskäytön kuin matkailunkin kannalta, kaavasuunnittelija Katja Gräsbeck sanoo.

Työpajan aluksi Tuusulan kaavasuunnittelija Katja Gräsbeck kertoo Tuusulanjärven alueen kehittämishankkeesta ja maisema-asiantuntija Auli Hirvonen Etelä-Suomen ProAgriasta jakaa näkökulmia maisemaan ja rantoihin. Puheenvuorojen jälkeen on ohjattu työpaja. Työpajan lopuksi esitellään yhdessä työstetyt tulokset.

Mainiot maisemat -hanke etsii uusia ratkaisuja maiseman- ja luonnonhoitoon


tuusulanjarvi-13

ProAgrian, Maa- ja kotitalousnaisten ja ELY-keskuksen yhteinen Mainiot maisemat -hanke on vuoden kestävä esiselvityshanke, joka jakautuu kahteen omaan osa-alueeseensa. Hankkeessa selvitetään maiseman tuotteistuksen mahdollisuuksia Uudenmaan valtakunnallisesti arvokkailla maisema-alueilla ja koko Uudenmaan alueella etsitään maiseman- ja luonnonhoitoon uusia ratkaisuja.

Hankkeen toiminta perustuu verkostoitumiseen ja yhdessä tekemiseen. Ratkaisuja ongelmiin haetaan inno-vaatiotyöpajoissa. Työpajoissa pohditaan myös maiseman- ja luonnonhoidon tulevaisuutta. Hankkeessa tehdään myös valtakunnallisesti arvokkaisiin maisema-alueisiin liittyviä maisematempauksia kuluvan vuoden aikana.

Lisätietoja Mainiot maisemat -hankkeesta löytyy osoitteesta:
https://etela-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/hankkeet/mainiot-maisemat-6932.

Mainiot maisemat -hankkeella on myös oma Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/883902011714828/.

Tilaisuuden järjestävät ProAgria Etelä-Suomi ja Tuusulan kunta. Tilaisuus on maksuton.

 

Lisätietoja:

- maisema-asiantuntija Auli Hirvonen, auli.hirvonen(at)proagria.fi, p. 0400 864 494
- kaavasuunnittelija Katja Gräsbeck, katja.grasbeck(at)tuusula.fi, p. 040 314 3064

 

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. www.tuusula.fi

Takaisin