Tuusula-viikolla runsaasti tapahtumia

11.07.2017 klo 12.50


tvkoTuusula-päivän 22.7. ympärille vuosittain rakentuva tapahtumakokonaisuus Tuusula-viikko tarjoilee paljon monipuolista ohjelmaa eri puolilla kuntaa. Tuusula-viikkoa ei olisi ilman aktiivisia kotiseutu- ja yhdistystoimijoita. Valtava määrä vapaaehtoisia pitää huolen Tuusulan kesätapahtumista. Vuosien saatossa muotoutunut heinäkuinen tapahtumaviikko syntyy yhteistyössä tapahtumajärjestäjien ja kunnan kulttuuripalvelujen kesken. Tuusula-viikon juhlinta aloitetaan lauantaina 15.7. ja sitä jatketaan sunnuntaihin 23.7. saakka.

Tuusula-viikolla alueen historiaan voi tutustua monin tavoin. Lauantaina 15.7. Tuusulan Työläiskotimuseolla on esillä erilaisia työnäytöksiä ja seppä pajassaan. Samana päivänä voi tutustua Tuusulan keskustan tuntumassa sijaitsevaan 1855-56 rakennettuun hirsirakennukseen Prijuuttiin. Mitä kuuluu Prijuutille? -tapahtumassa esitellään Prijuutin mielenkiintoista historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Torstaina 20.7. historiaa on tarjolla sekä Jokelassa että Kellokoskella. Opastettu kävelykierros Jokelan tiilitehtaan ja aseman alueella klo 17 alkaen kertoo mitä kaikkea Jokelassa onkaan ollut 100 vuoden aikana. Kellokosken ruukin tehdasmuseossa on opastettu kierros klo 17, jonka jälkeen voi tutustua Kellokosken tehtaan tuotantoon ja käytössä olleisiin tuoteleimoihin.

Yhteislaulut raikaavat keskiviikkona 19.7. klo 18 sekä Hyrylässä että Jokelassa. Hyrylän torilla lauletaan kesäisiä sävelmuistoja ja iskusävelmiä haitarin säestyksellä. Tilaisuuden järjestää vapaaehtoisryhmä LOVETeam. Jokelan Työväentalon pihalla yhteislauluja lauletaan Tuusulan seurakunnan kanttorin johdolla.

Torstaina 20.7. Hyrylän torin valtaa käsityömarkkinat. Myynnissä on uniikkeja, käsintehtyjä tuotteita: koreja, koruja, keramiikkaa, neuleita, betonitöitä, räsymattoja, vaatteita ja paljon muuta. Tapahtuman järjestäjänä toimii Tuusula Taitokädet ry.

Koko perheelle ohjelmaa tarjoaa sunnuntaina 16.7. Klaavolantien kyläjuhla Kotiseutumuseo Klaavolan ja Ilmatorjuntamuseon pihapiirissä, lauantaina 22.7. Antiikkimarkkinat Jokelan Tiilitehtaalla ja sunnuntaina 23.7. Piknik-konsertti Kellokosken Prinsessapuistossa. Tarjolla on musiikkia, teatteria ja iloista yhdessäoloa ainutlaatuisissa miljöissä.

Lisätietoja tapahtumista ja Tuusula-viikkojen koko ohjelma löytyy tapahtumakalenterista

Takaisin