Ikäihmisten kortteliolohuone käynnistyy Jokelassa

08.11.2018 klo 15.35

Jokelassa käynnistyy perjantaina 16.11. kello 13 ikäihmisten kortteliolohuone. Kortteliolohuone kokoontuu perjantaisin Ester Matilda -kodin ruokasalissa ja kokoaa yhteen alueen ikäihmiset kahvinjuonnin, keskustelujen ja ohjelman äärelle. Toiminta on maksutonta ja kaikille ikäihmisille avointa.

Kortteliolohuonetoiminta perustuu asukkaiden toiveisiin, joita on tullut mm. kehittämisverkostojen ideailloissa ja osallistuvan budjetoinnin kautta. Kortteliolohuoneiden tavoite on lisätä yhteisöllisyyttä ja vähentää yksinäisyyttä.

Alueelliset kehittämisverkostot ovat käynnistäneet kortteliolohuonetoimintaa vuoden 2018 aikana eri puolille Tuusulaa. Ikäihmisten kortteliolohuone on kokoontunut tammikuusta alkaen Hyrylässä Kalliopohjantiellä kunnan omistamassa kerhohuoneessa. Riihikalliossa ja Jokelassa on käynnistetty syksyn 2018 kaiken ikäisille tarkoitettua olohuonetoimintaa. Riihikallion kortteliolohuone kokoontuu Lyylin kahvilassa ja Jokelan kaiken ikäisten kortteliolohuone Jokela-talossa.

Jokelassa ikäihmisten kortteliolohuonetta ovat lähteneet suunnittelemaan Jokelan kehittämisverkosto, Jokelan eläkkeensaajat, Jokelan kansalaisopisto ja Tuusulan Siskot ja Simot. Yhteistyötä kortteliolohuoneen valmistelussa on tehty myös Tuusulan kunnan kiinteistöjen, Jokelan kotihoidon ja seurakunnan kanssa. 

Jokelan ikäihmisten kortteliolohuoneen avajaisissa perjantaina 16.11. kello 13 on ohjelmassa pormestari Arto Lindbergin avajaispuhe sekä Karjalan Prihojen konsertti. Kehittämisverkosto tarjoaa kahvit ja pullat.

Loppuvuoden olohuoneet kokoontuvat 14.12. saakka aina perjantaisin kello 13 Ester Matilda -kodin ruokasalissa. Loppuvuoden ohjelmassa on mm. bingoa, joulukorttiaskartelua, pikkujoulut, kaitafilmejä Jokelasta ja muistelua.

Olohuoneeseen kaivataan vielä mukaan vapaaehtoisia emäntiä/isäntiä keittämään kahvia, toivottamaan osallistuja tervetulleiksi sekä huolehtimaan ohjelman sujuvuudesta. Mukaan voi tulla yhdeksi kerraksi tai säännöllisemmin. Emännöinnistä/isännöinnistä kiinnostuneet vapaaehtoiset voivat olla yhteyksissä kunnan yhteisömanageri Kaisa Kutilaiseen.

Tuusulan kunta tarjoaa tilan olohuoneen käyttöön ja kehittämisverkoston kautta huolehditaan kahvikuluista ja toiminnan markkinoinnista.

 

Lisätiedot:

Kaisa Kutilainen, yhteisömanageri

Tuusulan kunta

kaisa.kutilainen@tuusula.fi

040 3143048

Takaisin