Jäänveiston SM-kisat ensimmäistä kertaa Tuusulaan

20.12.2018 klo 13.50

Jäänveiston SM-kilpailut järjestetään 16.-17.2.2019. Tuusulassa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Tuusula saa kilpailun isännöitäväkseen. Kilpailut järjestää Tuusulan kunta yhteistyössä Krapin Pajan ja jäänveistokilpailuja järjestävän Jäälinna ry:n kanssa.

Kahtena viime vuonna Tuusulassa on pidetty jääkarnevaalit, joissa jääveistoksia on tehty näytösluontoisesti. Viime vuonna jäänveistäjiä oli kaksi ja sitä edellisenä vuonna neljä.

SM-kilpailut järjestetään Rykmentinpuistossa, uimahallin vieressä olevalla nurmikentällä. Lunta ja jäätä tuodaan tarvittaessa muualta. Esimerkiksi viime vuoden jääkarnevaaleihin jää tuotiin Heinolasta.

Jäälinna ry valitsee jäänveiston SM-kilpailuun 15 osallistujaa ilmoittautuneiden joukosta. Ilmoittautumisaika päättyy tammikuun lopussa.

Kilpailuun valittujen jäänveistäjien veistospaikat arvotaan perjantaina 15.2.2019 ja tuolloin veistäjät kuulevat myös kilpailun aiheen. Kilpailijat veistävät töitään lauantaina kello 9-17 ja sunnuntaina kello 9-14. Voittaja julkistetaan ja palkinnot jaetaan sunnuntaina kello 15. Yleisö voi tulla seuraamaan kilpailua paikan päälle koko viikonlopun ajan.

Uimahallin viereiselle alueelle rakennetaan kilpailun oheisohjelmaa varten lava. Paikalle on myös tulossa peppumäki, luistelurata ja Sariolan hevoskaruselli.

Lauantai-illan pääesiintyjä on Pyhimys. Pyhimys esiintyy tämänhetkisten tietojen mukaan kello 17. Esityksen jälkeen on luvassa ilotulitus noin kello 18. Sunnuntain lapsille suunnatussa päivässä esiintyy muun muassa Hevisaurus kello 13. Yleisöä odotetaan viikonlopun aikana paikalle noin 5 000.

Peppumäestä ja luistinradasta on iloa tuusulalaisille myös tapahtuman jälkeen, sillä ne jäävät uimahallin viereiselle alueelle. Tuusulan kunnan vapaa-aikapalvelut pitää luistinradasta huolen loppu talven ajan.

 

Lisätiedot:

Elinkeinosihteeri Seija Lahtinen, Tuusulan kunta, 040 314 3054, seija.lahtinen@tuusula.fi

Anu Uhlenius, Krapin Paja, 040 137 3331, anu.uhlenius@krapinpaja.fi

Kaj-Erik Fohlin, Jäälinna ry, 040 755 6721, kajzufohlin@gmail.com,  https://www.jaalinna.fi

 

Takaisin