Tuusulan kunnanhallitus keskittyi seminaarissaan strategian viemiseen teoiksi

08.02.2019 klo 14.25

Tuusulan kunnanhallitus kokoontui kaksipäiväiseen seminaariin 7.-8.2. Turkuun. Seminaarin teemana oli kunnan strategian vieminen teoiksi. Aiheina olivat muun muassa varhaiskasvatus ja koulutus, Hyrylän keskustan kehittäminen, asuntomessut 2020, rakentamisen näkymät Tuusulassa sekä Tuusulanjärven ja -joen virkistyskäytön kehittäminen.

Kunnan yhtenä strategisena tavoitteena on olla varhaiskasvatuksen ja koulutuksen kärkikunta. Tätä tavoitetta kohti mennään muun muassa kulttuurikasvatusta sekä kansainvälistä toimintaa laajentamalla. Esimerkiksi varhaiskasvatuksessa aloitetaan 2019 kielisuihkutus. Tuusula on aktiivisesti mukana niin kansallisessa kuin kansainvälisessä kehittämisessä. Kunta on ainoana Suomessa mukana Microsoft FlagshipSchool -ohjelmassa (2018 alkaen) ja vie eteenpäin useita muita hankkeita: Paras koulu -hanketta, Liikkuva koulu -hanketta, koulutuksellisen tasa-arvon edistämisen hankkeita ja sisäilmastoon liittyviä hankkeita (Satakunta-hanke, Ratkaistaan yhdessä!).

- Seminaarissa kuulimme, miten kunnan strategia on lähtenyt konkretisoitumaan jo teoiksi. Panostamme kunnan elinvoiman kasvattamiseen usein eri tavoin. Laadukas varhaiskasvatus ja koulutus ovat avainasemassa kunnan vetovoiman kannalta. Koulutuksen ja varhaiskasvatuksen vahvan kehittämisen ohella palveluverkon uudistamisessa ollaan ottamassa askeleita eteenpäin, toteaa pormestari Arto Lindberg.

Kunnan elinvoiman kannalta myös yritystoiminnan edellytysten vahvistaminen ja työpaikkojen syntymisen edesauttaminen aktiivisella elinkeinopolitiikalla, kaavoituksella ja liikennehankkeita edistämällä oli esillä eri tavoin. Elinvoima mielessään Tuusula on myös palkannut elinvoimajohtajan. Helmikuun alussa tehtävässä aloittanut Seppo Pietarinen esittäytyi tilaisuuden osanottajille.

Tuusulanjärven ja –joen virkistyskäytön moniulotteisessa kehittämisessä lähdetään ottamaan yhteisiä askeleita naapurikaupunki Järvenpään kanssa. Kunnat ovat palkanneet yhteisen projektipäällikön ponnisteluiden tueksi.

 

Lisätiedot: Pormestari Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi

Takaisin