Kesä on alkanut Tuusulan uimarannoilla ja -paikoilla

12.06.2019 klo 08.00

Tuusulan kunnan ylläpitämien uimarantojen kesäkausi 2019 on alkanut jatkuen 31.8.2019 saakka. Keski-Uudenmaan Ympäristökeskus seuraa säännöllisesti kesän aikana uimavesien laatua. Kesän ensimmäisenä mittauspäivänä 6.6.2019 uimavesien laatu oli hyvä ja veden lämpötilat olivat jo mukavan 20 asteen luokkaa. 

Tuusulan uimarantakausi käynnissä 10.6.-31.8.2019             

Tuusulan EU-uimarantojen vesi tarkastetaan säännöllisesti

Tuusulassa on kolme kunnan ylläpitämää EU-rantaa; Häkli, Rusutjärvi ja urheilukeskus. Vilkkaita, yli sadan päivittäisen kävijän uimarantoja koskee EU:n uimavesidirektiivi, jonka perusteella näillä kolmella uimarannalla tehdään uimakauden aikana säännöllistä ympäristötarkastusta. Tarkastusten tarkoituksena on ehkäistä vesien pilaantumista, suojella uimarien terveyttä sekä tiedottaa kuntalaisille vesien laadun mahdollisesta heikkenemisestä.

Keski-Uudenmaan Ympäristökeskus on tehnyt kesän ensimmäiset mittaukset 6.6.2019. Tutustu Keski-Uudenmaan Ympäristökeskuksen 11.6.2019 julkaisemaan Uimavedet hyvälaatuisia Keski-Uudenmaan EU-rannoilla -tiedotteeseen.

EU-rannat:

  • Häkli (ei uimavalvontaa): Häklin pukuhuoneet ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilijat ry:n ylläpitämä kesäkioski ovat avoinna joka päivä klo 11-19. Kesäkioskin palvelussa on säävaraus, suljettuna vesisateella tai kylmällä ilmalla.
  • Rusutjärvi (ei uimavalvontaa): Rusutjärven uimarannan puomi on avoinna päivittäin klo 8-21. Pukuhuoneet pidetään avoinna säävarauksella. Vuoden 2019 osallistuvan budjetoinnin ehdotuksista äänestyksen perusteella toteutettava Toimintaa ja tekemistä Rusutjärven rannalle -ehdotus alkaa jo näkymään rannalla, sillä pian Rusutjärvi-seura ry:n ylläpitämästä kesäkioskista saa lainata muun muassa SUP-lautoja ja erilaisia rantapelejä. Lainattavana on myös soutuvene. Tarkemmat kioskin ja välinelainaamon aukioloajat voit tarkistaa Rusutjärven uimarannan Facebook-sivulta tai suoraan Rusutjärvi-seuralta.  
  • Urheilukeskus (ei uimavalvontaa): Urheilukeskuksen uimarannalla on vaatteiden vaihtokopit, jotka ovat kuvitettu tuusulalaisilla vanhoilla valokuvilla.

Jokelan ja Kellokosken uimapaikat

Lisäksi Tuusulan Jokelasta ja Kellokoskelta löytyy molemmista uimapaikat, joissa on mahdollisuus pulahtaa kesällä viilentävään veteen. Uimapaikoilla ensimmäiset vesien laatumittaukset toteutetaan 27.6.2019.

Uimapaikat:

  • Jokelan pohjavesilampi (ei uimavalvontaa)
  • Kellokosken joenranta (ei uimavalvontaa)

Tuusulan uimarantojen ja -paikkojen sijainnit löydät Tuusulan karttapalvelusta valitsemalla hakuehdoiksi Palvelut > Liikunta ja ulkoilu > Uimarannat, maauimalat.

Uimarantoja koskevat yhteydenotot:
työnjohtaja Jaska Vilen, p. 040 314 3490 tai
urheilukeskuksen päivystys, p. 040 314 3491

Takaisin