Kunnanhallituksen seminaari käsitteli Tuusulan kasvun eväitä

14.06.2019 klo 13.00

Tuusulan kunnanhallitus kokoontui kaksipäiväiseen seminaariin 13.-14.6. Kotkaan. Seminaarin aiheina olivat vuoden strategisten tavoitteiden priorisoiminen ja vuoden 2020 tavoitteiden asettaminen, kunnan talousarvion valmistelu, henkilöstöresurssit ja osaamisen kehittäminen sekä johtamisjärjestelmän uudistamisen väliarviointi.

- Hallittu kasvu on yksi tärkeimmistä prioriteeteistamme tulevana vuonna. Meidän on jatkettava toimia, joilla saamme kunnan asukasluvun kasvu-uralle ja siten varmistamme kunnan elinvoiman. Samalla haluamme pitää nykyiset asukkaamme entistä paremmin kunnassamme. Tarvitsemme lisää tontteja ja rakennuttajia toteuttamaan myös kerrostalokohteita ja monimuotoista asumista sekä uusia että vanhoja asukkaita silmällä pitäen. Myös kunnan yleisen tunnettuuden lisääminen on tarpeen uusien asukkaiden houkuttelemiseksi. Meillä on tarjota aivan upea kulttuurin miljöö, turvallisuutta ja luonnonläheisyyttä. Asuntomessut kesällä 2020 on yksi hyvä keino jättää jälkemme ihmisten mieliin, toteaa pormestari Arto Lindberg.

- Kesän ja alkusyksyn 2019 aikana Tuusulan kunnassa työstetään toimenpideohjelmaa kunnan kasvun ja talouden hallitsemiseksi. Tavoitteemme on vahvistaa tulorahoitusta esimerkiksi tontinmyynnin keinoin ja hidastaa kunnan velkaantumista – edessä olevista välttämättömistä isoista investoinneista huolimatta, kertoo kunnan talousjohtaja Markku Vehmas.

Toimenpideohjelman avulla kunta pyrkii turvaamaan kunnan strategian mukaisten kasvu- ja palveluverkkoinvestointien toteuttamisen ja välttämään ajautumiseen tilanteeseen, jossa sen tulisi karsia palveluitaan tai kiristää veroastettaan.

-  Kunnan strategisten tavoitteiden toteuttaminen samalla, kun taloutta hoidetaan tarkasti, edellyttää sitä, että henkilöstömäärä ei kasva aiemmasta. Resursseja pyritään kohdentamaan oikein ja prosesseja virtaviivaistamaan, jotta nykyinen henkilöstömme suoriutuu kovista tavoitteistamme, kertoo Vehmas.

Kunnanhallituksen seminaari kävi keskustelua myös johtamisjärjestelmän uudistamisen väliarvioinnista. Kaksi vuotta sitten tehty johtamisjärjestelmän uudistus on kerätyn palautteen perusteella onnistunut muun muassa lisäämään avoimuutta ja luonut edellytykset uudistusten etenemiselle. Silti tekemistä riittää ja seminaarin osallistujat pohtivat konkreettisia keinoja muun muassa poliittisen johtoryhmän ja muiden luottamushenkilöiden välisen vuorovaikutuksen, avoimuuden ja tiedonkulun parantamiseksi edelleen. 

 

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi

Talousjohtaja Markku Vehmas, 040 314 3060, markku.vehmas@tuusula.fi

Takaisin