Keski-Uudenmaan joukkoliikenteen uusi aika alkaa – Tuusulan uusi bussilinjasto voimaan 12.8.2019

09.08.2019 klo 14.45

Helsingin seudun liikenteeseen (HSL) kuuluvassa Tuusulassa astuu voimaan uusi bussilinjasto 12.8.2019. Uudistamalla Tuusulan kuten myös naapurikaupungin Keravan liikenneyhteyksiä, HSL pyrkii luomaan Keski-Uudenmaan alueen selkeämmäksi osaksi HSL:n muuta liikennettä. Uuden linjaston avulla liikennettä ohjataan myös entistä enemmän junaradan varteen.

Asutuskeskittymistä säännöllisemmät ja monipuolisemmat yhteydet

Suurimpien asutuskeskittymien, jotka eivät sijaitse junaradan äärellä kuten Hyrylän, Riihikallion, Lahelan, Mattilan ja Kellokosken kohdalla, joukkoliikenneyhteydet alkavat kulkea aikaisempaa säännöllisemmin, tasavälisemmin ja päivittäin. Etenkin eteläisestä Tuusulasta kulkeville matkustajille mahdollisuudet käyttää kehärataa tai päärataa pitkin kulkevia lähijunia lisääntyvät.

Joukkoliikenne aloittaa kulkunsa entistä aikaisemmin aamulla ja jatkuu iltaisin myöhempään. HSL tiedottaa etenkin ruuhka-aikojen ulkopuolella ja viikonloppuisin muutoksen olevankin pian päättyvään Tuusulan joukkoliikenteen aikakauteen verrattuna huomattava.

HSL:n mukanaan tuoma muutos lisää myös joukkoliikenteen palvelutasoa suurimmissa asukaskeskittymissä. Informaatio paranee, kun matkustaja voi seurata bussien kulkua reaaliajassa Reittioppaasta ja kaikissa busseissa on sisällä näytöt, joista voi seurata seuraavan pysäkin lähestymistä nimen perusteella. Kaikki HSL:n bussit ovat matalalattiaisia ja ilmastoituja.

Uusi bussilinjasto on luotu yhdessä asukkaiden kanssa

Tuusulalaisilla on ollut mahdollisuus osallistua uuden linjaston suunnitteluun. Suunnittelutyö käynnistettiin välittömästi syksyllä 2017, kun kunta oli tehnyt päätöksen liittymisestään HSL:ään. Asukkaiden liikkumiseen liittyviä tarpeita kartoitettiin liikkumiskyselyllä. Lisäksi linjastosuunnitelmaa esiteltiin asukastilaisuuksissa Hyrylässä, Jokelassa ja Kellokoskella. Asukkailta tulleiden muutosehdotusten pohjalta HSL teki vielä muutoksia alkuperäiseen linjastoluonnokseen.

Oma reitti löytyy HSL:n Reittioppaan avulla

Voit etsiä matkakohteeseesi sopivan reitin HSL:n Reittioppaan avulla, jonka löydät osoitteesta www.reittiopas.fi.

 

Lue lisää Tuusulan bussilinjaston uudistamisesta:
www.hsl.fi/tuusulajakerava2019
Tuusulan ja Keravan uusi bussilinjasto (Info 8/2019)

Takaisin