Tule mukaan keskustelemaan - Erätauko tuusulalaisten hyvinvoinnista 2020-luvulla

05.09.2019 klo 11.50

Tuusulan kunta kutsuu tiistaina 10.9.2019 klo 17.30-19.00 eri ikäisiä kuntalaisia keskustelemaan Tuusulan pääkirjastolle tuusulalaisten hyvinvoinnista tulevalla vuosikymmenellä. Keskustelu toteutetaan Erätauko-dialogina, joka on uusi tapa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua. Tilaisuus on osa Tuusulan hyvinvointisuunnitelman laadintaa.

Erätauko-dialogilla haetaan yhteistä ymmärrystä

Erätauko-dialogi on rakentava ja tasavertainen keskustelu, joka tähtää aiheen ja muiden ihmisten ymmärtämiseen, muttei yksimielisyyteen tai ratkaisuihin.

Keskustelua ohjaa rakentavan keskustelun pelisäännöt: kuuntele, liity, puhu omasta kokemuksesta, ole läsnä ja kunnioita, etsi ja kokoa. Dialogin fasilitaattoreina toimivat Tuusulan kunnasta Heidi Hagman, Jaana Kellosalmi, Tiina Simons ja Laura Smolander.

- Olen iloinen, että meillä on mahdollisuus kokoontua keskustelemaan tuusulalaisten hyvinvoinnista Erätauko-dialogia hyödyntäen. Kunnan hyvinvointisuunnitelman laadinnassa on tärkeää ymmärtää asukkaiden ajatuksia, tarpeita ja toiveita sekä yhdessä miettiä miten tuusulalaisten hyvinvointia edistetään lähivuosina. Jokainen on vastuussa omasta hyvinvoinnistaan, mutta kunta luo edellytyksiä tuusulalaisten hyvinvoinnille – oli sitten kyseessä juomavesi, liikenneyhteydet, tapahtumat, yhteisötilat tai lähiliikuntapaikat, kertoo kehittämispäällikkö Heidi Hagman ennakko-odotuksistaan.

Tuusulan hyvinvointikertomus ja -suunnitelma tärkeä työväline hyvinvoinnin edistämisessä

Hyvinvointikertomus ja -suunnitelma on tiivis kuvaus asukkaiden hyvinvoinnista ja terveydestä sekä niiden edistämisestä. Se on kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtamisen, suunnittelun, seurannan, arvioinnin ja raportoinnin työväline. Kertomuksen ja suunnitelman laadinta perustuu lakiin.

Tuusulan hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman valmistelu käynnistyi tammikuussa 2019 hyvinvointikertomuksen laadinnalla vuosilta 2017-2018. Kertomusta tehtiin poikkihallinnollisena yhteistyönä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ryhmän koordinoimana. Hyvinvointikertomus hyväksyttiin valtuustossa 10.6.2019.

Hyvinvointisuunnitelman laadinta käynnistyi kesäkuussa jatkona kertomuksen laadinnalle. Hyvinvointisuunnitelma laaditaan osallistavassa prosessissa ja suunnitelma tuodaan käsittelyyn syksyllä 2019 talousarvion aikataulussa. Hyvinvointisuunnitelman tavoitteita ja toimenpiteitä tarkennetaan ja painopisteitä valitaan vuosittain vuosisuunnittelun ja talousarvion laadinnan yhteydessä. Alueellinen hyvinvointikertomus ja -suunnitelma laaditaan Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) ja siihen kuuluvien jäsenkuntien yhteistyönä.

Tutustu:
Tuusulan hyvinvointikertomus 2017-2018

Lisätiedot:
Kehittämispäällikkö Heidi Hagman, p. 040 314 3052
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi.

Takaisin