Tuusula haastaa kuntalaiset ja kunnan työntekijät mukaan energiansäästöviikon viettoon

07.10.2019 klo 14.00

Tuusulan kunta osallistuu valtakunnalliseen Energiansäästöviikkoon, jota tänä vuonna vietetään 7.–13.10. Kunta viestii viikon aikana energiatehokkuudesta ja haastaa kuntalaiset ja kunnan työntekijät jakamaan omat energiansäästövinkkinsä kunnan sosiaalisen median kanavilla.

Energiansäästöviikko viestii meitä kaikkia koskettavista asioista: kuinka energiaa ja materiaaleja järkevästi käyttämällä vähennämme hiilidioksidipäästöjä ja muita toimintamme ympäristövaikutuksia. Energiansäästöviikko nostaa puheenaiheeksi suomalaisten energiankäytön ja lukuisat keinot tehostaa energiankulutusta sekä saavuttaa säästöjä niin työpaikoilla, kouluissa, liikenteessä kuin kotonakin.

Jaa oma energiansäästövinkkisi muille

Energiansäästöviikolla kunnassa tiedotetaan päivittäin toteutuneista energiatehokkuus- ja ympäristöhankkeista ja jaetaan energiansäästövinkkejä kunnan sosiaalisen median kanavilla. Tuusulan kunta kutsuu kuntalaiset ja kunnan työntekijät osallistumaan energiansäästöviikon viettoon niin työpaikoilla, kouluissa kuin kotonakin. Kunta haastaa kuntalaiset ja kunnan työntekijät myös jakamaan parhaat vinkkinsä energiansäästöön kunnan sosiaalisen median kanavilla.

Tavoitteena 10,5 % energiansäästö

Energiansäästöviikko tukee kunnan strategian mukaista kestävän kehityksen edistämistyötä sekä kunnan solmiman energiatehokkuussopimuksen toteutusta. Tuusulan kunta on allekirjoittanut ensimmäisen energiatehokkuussopimuksensa vuonna 2013 Työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Vuonna 2016 kunta allekirjoitti toisen energiatehokkuussopimuksensa kaudelle 2017–2025. Sopimuksen tavoitteena on energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian käytön lisääminen sekä konkreettinen 10,5 % energiansäästötavoite vuoteen 2025 mennessä vuoden 2015 tasosta.

Mikä Energiansäästöviikko?

Energiansäästöviikko on vuosittain viikolla 41 toistuva kampanja, jonka aikana kiinnitetään huomioita energiansäästöön, tottumuksiin käyttää energiaa ja viestitään energiatehokkuudesta sekä kestävästä kehityksestä. Teemakampanjalla pyritään saamaan viikon aikana harjoiteltuja energiansäästökeinoja osaksi arkea – niin että niistä tulisi itsestäänselvyyksiä pitkin vuotta.

Energiansäästö on pieniä tekoja, joilla on suuria vaikutuksia.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Katerina Zaitseva, katerina.zaitseva@tuusula.fi

 

 

 

 

 

Takaisin