Työtaistelun mahdolliset vaikutukset joukkoliikenteellä kulkevien oppilaiden koulumatkoihin 25.11.2019

22.11.2019 klo 11.35

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut ryhtyvänsä Posti Oy:n työnseisauksia tukevaan myötätuntotyötaisteluun. Jos työtaistelu toteutuu, se alkaa maanantaina 25.11. klo 03.00 ja päättyy tiistaina 26.11. klo 03.00. Työtaistelu vaikuttaa toteutuessaan myös Tuusulan kunnan oppilaiden koulumatkoihin maanantaina 25.11.

Työtaistelu vaikuttaa toteutuessaan myös Helsingin seudun liikenteen (HSL-alueen) bussiliikenteeseen, koska sen aikana AKT:n jäsenet, jotka ajavat alueella paikallis- ja lähiliikennettä, pidättäytyvät työstä. HSL:llä ei ole vielä tällä hetkellä tarkkaa tietoa työtaistelun vaikutuksista liikenteeseen. Työtaisteluun osallistuvien kuljettajien sekä ajamatta jäävien vuorojen määrä selviävät lopullisesti vasta työtaistelun alkaessa. Jos myötätuntotyötaistelu toteutuu oletetussa laajuudessaan, sen vaikutukset liikenteeseen ovat joka tapauksessa merkittävät. 

HSL lähtökohtaisesti tulee esittämään koululaislinjoja ns. ykkösprioriteetin linjoiksi, joita ajetaan mahdollisessa lakkotilanteessa. Koska vasta maanantai-aamuna 25.11. selviää, mitkä kuljettajat saapuvat töihin työseisauksen alkaessa, on mahdotonta tiedottaa etukäteen, mitkä linjat ajetaan HSL:n toimesta. 

Suosittelemme huoltajia/oppilaita seuraamaan HSL:n sivuja: 
https://www.hsl.fi/ajankohtaista
Sivulla kerrotaan maanantai-aamuna ajamatta jäävät vuorot ja muut ajankohtaiset tilanteeseen liittyvät tiedot. 

Tuusulassa on noin 350 kuljetusoppilasta joukkoliikenteen piirissä, loput noin 410 oppilasta kuljetetaan kouluun takseilla. Taksikapasiteetti on rajallinen ja jo nyt täydessä käytössä. Taksien on mahdotonta kuljettaa kaikkia joukkoliikenteen piirissä olevia oppilaita kouluun.

Huoltajien toivotaan voivan auttaa maanantain 25.11. kuljetusjärjestelyissä, jos lakko toteutuu, kuljettamalla lapsen itse kouluun. Ymmärrämme, että tämä ei ole kaikille mahdollista.

Huoltajille toimitetaan tietoa Wilman kautta. 

Lisätiedot:
Sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara, p. 040 314 3401
Opetuspäällikkö Markus Torvinen, p. 040 314 3410

Takaisin