Tuusula lähestyy 70 vuotta täyttäneitä tuusulalaisia ikäihmisiä kirjeellä avun tarpeen kartoittamiseksi ja tarjoamiseksi

20.03.2020 klo 21.00

Korona-viruksen aiheuttamat poikkeukselliset olosuhteet haastavat ja hankaloittavat kaikkien tuusulalaisten elämää. Tuusulan kunta ja tuusulalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut toteuttava Keusote tekevät yhteistyötä eri-ikäisten asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin varmistamiseksi. Yhtenä erityisenä kohderyhmänä ovat tuusulalaiset ikäihmiset. Tuusulassa asuu noin 4500 70 vuotta täyttänyttä ihmistä, joista yli 80-vuotiaita on noin 1300.

Koronaepidemian lieventämiseksi kaikkia yli 70-vuotiaita on Suomessa kehotettu pysymään kotona ja välttämään turhaa asiointia ja kontakteja muiden ihmisten kanssa. Liikkumista ulkona suositellaan ikääntyneille vain oman toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistämiseksi, ilman lähikontaktia muihin ihmisiin.

Kunta postittaa alkuviikosta kirjeen kaikille ikääntyneille asukkaille, johon on koottu tärkeää tietoa vallitsevasta tilanteesta ja ohjeita kuinka toimia ja kenen puoleen kääntyä avun tarpeessa. Ikäihmisille avataan palvelunumero opastamaan arjen asioinnissa sekä välittämään tietoa kunnan, Keusoten ja järjestöjen tarjoamista palveluista.

Tuusulan kunta kartoittaa parhaillaan verkkokyselyllä korona-apua tarjoavia järjestöjä ja kolmannen sektorin toimijoita.

Lisätiedot:

kansliapäällikkö Harri Lipasti, harri.lipasti@tuusula.fi, 040 314 3003

kehittämispäällikkö Heidi Hagman, heidi.hagman@tuusula.fi, 040 314 3052

Takaisin