Tuusula haastoi koululaiset tuunaamaan Pekka Halosen maalauksen – tuunaus jatkuu tuumaustauon jälkeen

27.03.2020 klo 13.30


Nyt tuunataan klassikko! Miltä näyttää Luminen rinne lasten silmin? Pekka Halosen rakastettu Luminen rinne -teos on ihastuttanut ihmisiä jo 120 vuoden ajan. Nyt on kuitenkin aika tuunata klassikko uuteen uskoon nousevien luovien nerojen toimesta – annetaan siis ikoninen maisemataulu lasten käsiin, jotta he voivat maalata maisemaan jotain, mitä heidän mielestään siitä vielä puuttuu
. – näin Tuusula haastoi koululaiset helmikuussa 2020 tuunauksen äärelle.

Tuunauksesta tuumaustauolle

Koska koulujenkin arki muuttui koronaviruksen vallatessa maailman, myös tuunaushetket jäivät kouluilla kesken. Ei kuitenkaan hätää, tuunaamista jatketaan heti kun se on mahdollista – vaikka kesäkukkien alkaessa lakastua syksyn väri-ilottelun tieltä! Tuunauksen uusi aikataulu tarkentuu vallitsevan tilanteen edetessä.

Kun tuunaustyöt pääsevät jälleen vauhtiin kouluilla ja mielikuvituksellisia töitä alkaa valmistua, kokoaa kunta koulujen valitsemista ja lähettämistä töistä näyttelyn sekä verkkoon että myöhemmin ilmoitettavaan paikkaan.  

Mikä on Klassikkotuunaamo?

Halosen työn uudelleenmaalaus kouluissa sai nimekseen ”Klassikkotuunaamo”. Klassikkotuunaamon avulla Tuusula haluaa tuoda taidetta paitsi osaksi lasten ja nuorten arkea niin lähelle nykypäivää. Tuusulalaiset lapset saavat kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatusta osana varhaiskasvatusta ja opetusta. Tavoitteena on taata kaikille lapsille ja nuorille tasa-arvoinen mahdollisuus kokea monipuolisesti paikallista kulttuuria.

Lue lisää: Klassikkotuunaamo (pdf)

Brändivesivärit ja teospohjat löysivät tiensä taiteilijoiden käsiin

Tuusula antoi brändivesivärejä ja Pekka Halosen Luminen rinne -teoksesta painatettuja, maalauksen ääriviivat sisältäviä paperiarkkeja tuusulalaisten koulujen käyttöön ja haastoi oppilaat maalaamaan ja piirtämään Lumisesta rinteestä oman näköisensä teoksen helmi-maaliskuun aikana opettajiensa johdolla. Maalata sai, mitä päähän pälkähtää!

Lisätiedot:

pormestari Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101 
viestintäpäällikkö Paula Kylä-Harakka, paula.kyla-harakka@tuusula.fi, 040 314 2004
kehittämispäällikkö Heidi Hagman, heidi.hagman@tuusula.fi, 040 314 3052

 

Takaisin