Sivistyksen toimialueen koronavirustiedote koteihin 27.3.2020

27.03.2020 klo 17.20

Perusopetus ja koulut

Ensimmäinen kokonainen poikkeusviikko perusopetuksessa ja lukiossa on takana. Perusopetuksessa on ollut viikon aikana n. 150 lasta päivittäin. Kiitämme kaikkia perheitä yhteistyöstä opetuksen järjestämisessä. Toivomme teidän vastaavan koulukohtaisiin kyselyihin opetusjärjestelyistä, jotta voimme kehittää toimintaamme jatkossa.

Ne huoltajat, jotka ilmoittivat viikon 14 lähiopetuksessa olevien oppilaiden lounastuen tarpeesta, voivat noutaa ruokapaketit maanantaina 30.3.2020 koulujen välittämän ohjeen mukaisesti.

Varhaiskasvatus, päiväkodit ja perhepäivähoito

Varhaiskasvatuksessa on ollut tänään päiväkodeissa 220 lasta ja perhepäivähoidossa 35. Huoltajille on lähetetty erillinen tiedote asiakasmaksuista poikkeustilanteen aikana.

Vapaa-aikapalvelut

Keski-Uudenmaan alueen nuorisopalvelut ja Itä-Uudenmaan poliisi aloittavat yhteistyössä Pysy kotona -kampanjan sosiaalisessa mediassa, jonka tarkoituksena on kertoa nuorille kokoontumisten aiheuttamista riskeistä koronaviruksen leviämisessä ja tuoda nuorten tietoon sosiaalisessa mediassa olevia nuorisotyön mahdollisuuksia.

Kaikkien on tärkeää noudattaa tarkoin viranomaisten antamia ohjeita – sekä aikuisten että nuorten.  Tärkeää on suojata omia läheisiään ja kaikkia muitakin ihmisiä tartunnalta ja toimia annettujen ohjeiden mukaisesti, jotta mahdollistamme terveydenhuollon toimintakyvyn epidemian aikana.

Kokoontumisten välttäminen ja etäisyyden pitäminen on nyt erittäin tärkeää, mutta onneksi yhteyttä ystäviin ja läheisiin voi edelleen pitää monin eri verkkopohjaisin menetelmin. Videopuhelut ja ryhmäkeskustelut ovat mahdollisia esimerkiksi WhatsApp-, Google Hangouts- ja muiden ilmaisten palveluiden kautta sekä kännyköillä että tietokoneilla. Näin me kaikki voimme pitää yhteyttä meille tärkeiden ihmisten kanssa! Mielikuvitus on rajana sille, mitä kaikkea yhdessä voi tehdä, vaikkei samassa tilassa olisikaan. Opetelkaa yhdessä tai antakaa nuorten opettaa teille näiden ohjelmien ja laitteiden käyttöä.

Kenenkään ei pidä jäädä tästä tilanteesta huolimatta yksin. Nuoriso-ohjaajamme ovat siirtäneet palvelunsa verkkoon, mutta ovat tavoitettavissa myös puhelimitse, sähköpostitse ja sosiaalisen median kanavillamme. Nuoriso-ohjaajiemme yhteystiedot, sosiaalisen median kanavamme, verkkonuorisotilamme Discord-palvelussa ja lisätietoa löydät kotisivuiltamme /nuoret.

Ulkoliikunta- ja harrastuspaikkoja on vaikea lukita tai sulkea, ohjenuoraksi käy hyvin kokoontumiseen, lähikontaktien välttämiseen ja turvaetäisyyksiin liittyvät valtakunnalliset ohjeet. Suomen latu on laatinut hyvät vinkit turvalliseen ulkoiluun:

  1. Nyt on aikaa ulkoilulle. Nauti ja virkisty, mutta seuraa aina viranomaisen antamia ohjeita ja määräyksiä.
  2. Jos tunnet olosi vähänkään kipeäksi tai olet toipilas, jää kotiin.
  3. Vältä sosiaalisia kontakteja. Ulkoile vain yksin tai oman perheesi kanssa.
  4. Suosi tavallisia lähimetsiä ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Pysy poissa suosituimmista kohteista – jätä hienoihin luontokohteisiin tutustuminen pandemian jälkeiseen aikaan.
  5. Vältä ulkoliikuntapaikkoja, kuten ulkokuntosaleja, lasten leikkipuistoja ja laavuja.
  6. Käytä hanskoja, jos joudut matkalla koskemaan telineisiin, ovenkahvoihin tai muihin pintoihin.
  7. Niistä lenkilläkin vain nenäliinaan, älä räi ympäriinsä. Kanna mukana omaa roskapussia.
  8. Ohita ja tervehdi polulla vastaan tuleva henkilö vähintään kahden metrin päästä.


Yhteistyöterveisin, Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja

 

 

Takaisin