Kunta ohjaa yrittäjiä avun ja tuen pariin koronaepidemian aikana

31.03.2020 klo 12.35

Tuusulan kunnan elinkeinopalvelut on vastannut koronapandemian aikana yhä useampien tuusulalaisten yrittäjien yhteydenottoihin. Elinkeinopalvelut vastaavat kunnan ja yritysten yhteistyöhön liittyviin kysymyksiin ja neuvovat liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvurahoitukseen liittyvissä asioissa.

Hamstraa fiksusti kampanja kunnan ja yrittäjien yhteistyönä

Tuusulan kunta kampanjoi yhdessä tuusulalaisten yrittäjien kanssa teemalla Hamstraa fiksusti. Kampanja kannustaa ostamaan paikallista. Tavoitteena on edesauttaa palvelujen ja työpaikkojen säilymistä.

Tuusulan kunnan ulos vuokraamien tilojen vuokrien periminen koronaepidemian aikana

Kunnanhallitus päätti 30.3.2020 kokouksessaan, että yritykset voivat saada määräaikaisia vuokranmaksujen lykkäyksiä ja alennuksia tilanteessa, jossa koronaepidemia vaikuttaa yrityksen liiketoimintaan tai vuokratun tilan käyttöön. Koko tiedote kunnan tilojen vuokrista on luettavissa verkkosivuilla.

Keuken Kriisiapuneuvonta ja apu rahoitushakemuksien tekemiseen

Keuke tarjoaa apua talous-, rahoitus- ja henkilöstökysymyksissä sekä yrityksen toiminnan uudelleen suuntaamisessa. Yritykset voivat hakea avustuksia koronaepidemian aiheuttamien vahinkojen minimoimiseen. Keuke avustaa tukien hakemisessa. Hakuapu ja perusneuvontapalvelut ovat maksuttomia.

Keuken kriisineuvontasivu ja sähköinen ajanvaraus: www.keuke.fi/kriisineuvonta

Keuken kriisineuvontapuhelin palvelee arkisin 9–16 numerossa 050 523 8897

− Koronapandemian aikana yrittäjille on tarjolla monenlaista tukea ja apua. Haittavaikutusten torjumisessa auttaa Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Keuke, jonka palveluiden puoleen ohjaamme yrittäjiä, joilla on akuutti hätä, toteaa yritysasiamies Toni Popovic.

ELY-keskuksen tukien haku 1–5 henkilöä työllistäville yrityksille aukeaa 31.3.

ELY-keskukset ovat saaneet lisärahoitusta yritysten kehittämisavustuksiin tilanteessa, jossa koronavirusepidemia on aiheuttanut markkina- ja tuotantohäiriöitä. Rahoitus on suunnattu yrittäjän/yrittäjien lisäksi 1–5 henkeä työllistäville yrityksille.

Lisätietoa: www.ely-keskus.fi/web/ely/poikkeusrahoitus

Business Finlandilta kehitysrahoitusta häiriötilanteeseen 6–250 henkeä työllistäville yrityksille

Business Finlandilta voi hakea liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteissa. Rahoitus on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille (oy, oyj, ay, ky, osk) joilla on 6–250 työntekijää ja midcap-yrtyksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta.

Lisätietoa: www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus

Yksinyrittäjien tuet valmistelussa

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Kuntaliitto valmistelevat rahoitusmallia yksinyrittäjille koronavirustilanteessa. Tuen edellytyksenä on kannattava yritystoiminta ennen koronan aiheuttamaa katkoa toiminnalle. Suunnitelmien mukaan tuen määrä olisi vakio ja se olisi käytettävissä kaikkiin yritystoiminnasta aiheutuviin kuluihin, erityisesti yritystoiminnasta aiheutuviin kiinteisiin kustannuksiin, kuten vuokriin. Yksinyrittäjien tilanteen auttamiseksi on valmisteilla myös työttömyysturvan väliaikainen laajennus, jonka perusteella yksinyrittäjät saavat työttömyyskorvausta tietyin ehdoin.

− Olemme kunnassa jo miettineet menettelyä, jolla yksinyrittäjien tuen käsittely toteutetaan tehokkaasti. Nyt odotamme asiasta lisätietoja ministeriöstä, jotta pääsemme etenemään, kertoo elinvoimajohtaja Kristiina Salo.

Tuuusulan kunta ja Keuke viestivät tukimuodoista, kun niillä on lisätietoja asiasta.

Lisätiedot:

Elinvoimajohtaja Kristiina Salo, 040 314 3019, kristiina.salo@tuusula.fi

Yritysneuvoja Toni Popovic, 040 314 4406, toni.popovic@tuusula.fi

Takaisin