Sivistyksen toimialueen koronavirustiedote koteihin 31.3.2020

31.03.2020 klo 20.05

Hallitus on päättänyt jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13.5.2020 saakka. Tämä tarkoittaa, että aiemmin määritetyt rajaukset lähiopetukseen ovat voimassa.  

Lähiopetukseen voivat osallistua 1.—3.-vuosiluokan oppilaat, erityisen tuen oppilaat, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat ja nyt lisäksi valmistavan opetuksen oppilaat. Kaikkia esiopetuksen, 1.—3. luokkalaisia ja erityisen tuen oppilaita suositellaan edelleen vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli se on vain perheille mahdollista. Myös varhaiskasvatuksessa olevien lasten toivotaan pysyvän kotona perheiden mahdollisuuksien mukaan.

Hallitus varautuu jatkamaan opetuksen poikkeusjärjestelyjä lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii. Tuusulan kunnan Sivistyksen toimialue seuraa tiivisti Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen ohjeita liittyen lähi- ja etäopetuksen järjestämiseen. Saamme pian lisää ohjeistusta mm. arvioinnin toteuttamiseen.

Hallituksen päätöksen mukaisesti museot, kirjastot, liikuntapaikat ja nuorisotilat pysyvät edelleen Tuusulassa kiinni. Kehitämme koko ajan sähköisiä palveluita.

Perusopetus ja koulut

Lähiopetukseen osallistui tänään 31.3.2020 160 oppilasta. Etäopetus jatkuu ja kehittyy. Opetushallitus julkaisee etäopetukseen liittyvistä asioista ohjeita loppuviikon aikana. Kehitämme käytänteitämme valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti,

Oppilashuollon palvelut oppilaiden ja perheiden käytettävissä.  

Etäopetuksenkin aikana koulukohtaiset oppilashuollon psykologi- ja kuraattoripalvelut ovat oppilaiden ja huoltajien käytettävissä. Koulusi oppilashuollon henkilöstön yhteystiedot löytyvät mm. Wilmasta, ja koulujen www-sivuilta, Toivomme yhteydenottoa matalalla kynnyksellä, yhdessä olemme enemmän.

Varhaiskasvatus, päiväkodit ja perhepäivähoito

Varhaiskasvatuksessa on tänään ollut 345 lasta ja perhepäivähoidossa 42. Lasten määrä on jonkin verran lisääntynyt päiväkodeissa.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista maalis- ja huhtikuussa on tullut useita kysymyksiä. Eniten kysymyksiä herätti, missä Poikkeustilanne-kysely sijaitsee? Merkitsemällä hoitoaikavarauksiin lapsen poissaolot ja hoitoajat huhtikuun ajalle olet vastannut Poikkeustilanne huhtikuu 2020-kyselyyn. Olemme lähettäneet huoltajille Daisyssä erikseen koosteen Useimmin esitetyt kysymykset sekä vastaukset niihin.

Kuvataidekoulu

Kuvataidekoulun etäopiskelun tueksi tarkoitettujen materiaalipakettien noutamisesta on tiedotettu oppilaita ja huoltajia sähköpostitse.

Kulttuuri, museot ja kirjastot

Kirjaston tapahtumat siirtyvät verkkoon

Kirjaston tapahtumien tuottaminen virtuaalisesti alkaa 1.4. Kuntalaiset voivat seurata ääneen lukua, satutunteja, luentoja ja vinkkauksia kevään aikana virtuaalisesti Facebookissa, YouTubessa ja mahdollisesti muissakin kanavissa. Kaikki kunnan virtuaalitapahtumat löytyvät osoitteesta https://tapahtumat.tuusula.fi/fi-FI/topic/5e7c93397f4fbb14fb5f63fd. Tiedotamme virtuaalitapahtumista myös kirjaston sosiaalisessa mediassa.
 
Tuusulan kirjaston verkkosivuille www.tuusula.fi/kirjasto on nostettu esille kaikki tarvittava kirjastossa asioimiseen sulkuaikana. Sivulta löytyvät sulkuajan ohjeiden lisäksi linkit verkkokirjastoon, kirjaston omiin sekä muiden tarjoamiin maksuttomiin e-aineistoihin, kulttuuripalveluiden uutiskirjeen tilaamiseen ja kunnan virtuaalitapahtumien koosteeseen.

Yhteistyöterveisin, Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja

Takaisin