Sivistyksen toimialueen koronavirusviesti koteihin 28.5.2020

29.05.2020 klo 07.00

Peruskoulut

Perusopetuksen n. 5200 oppilaasta n. 4500 on ollut koulussa viimeisellä viikolla. Viimeiset viikot kouluissa ovat sujuneet olosuhteisiin nähden hyvin ja oppilaat ja henkilöstö ovat olleet koulussa iloisella mielellä. Koulut ovat tehneet suunnitelmat lukuvuoden viimeisen työpäivän osalta ja tiedottaneet käytänteet koteihin.

#Uuttakoulua –hankkeen puitteissa toteutamme kyselyn etäopetuksen toteutumisesta. Koulut ovat lähettäneet huoltajille viestin kyselyyn liittyen ja toivomme, että mahdollisimman moni teistä vastaa kyselyyn.

Muistattehan, että oppilashuollon palvelut ovat käytettävissä myös koulujen loma-aikana.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa on ollut paikalla päiväkodeissa 819 lasta ja perhepäivähoidossa 52 lasta.

Poikkeustilanteessa on tehty uusia käytänteitä, jotka alkavat hiljalleen olla jo totuttuja toimintatapoja. Päiväkodeissa uusi käytäntö, että lapsi tulee itsenäisesti sisään ulko-ovelta, on tuonut lapsista esiin omatoimisuutta ja kyvykkyyttä huolehtia omat vaatteet ja kengät paikoilleen.

Koronaa ennalta ehkäisevät ohjeet korostavat, ettei lasta saa tuoda sairaana tai oirehtivana varhaiskasvatukseen. Haasteellista on erottaa flunssan ja allergian aiheuttamat oireet toisistaan.  Näissä tilanteissa lapsen terveystilanteeseen liittyvä arviointi kuuluu terveydenhoidon viranomaisille. Terveydenhuollossa voidaan lääkärintodistuksella todeta voiko lapsi osallistua varhaiskasvatukseen.

Tänä vuonna kesätoiminnan yksiköihin pääsee tutustumaan vain päiväkodin pihalle. Auki olevat päiväkodit ovat Vaunukangas, Mikkolan päiväkoti, Mainingin päiväkoti, Torppari ja Notkopuiston päiväkoti.

Tuusulan lukio

Tuusulan lukiossa vietetään kevät- ja lakkiaisjuhlaa virtuaalisesti lauantaina 30.5.2020 klo 11.00. Tässä linkit eri toimipisteiden juhliin:

Ylioppilas- ja päättötodistukset lähetetään valmistuville postitse. Stipendien saajilta kysytään Wilma-viestillä tilinumero, johon stipendi maksetaan.

Yhteishaun tulokset julkaistaan to 11.6.2020. Tuusulan lukio tiedottaa opiskelupaikan saaneille sähköpostilla opiskelijan opintopolkuun ilmoittamaan osoitteeseen. Opiskelupaikan vahvistaminen tulee tehdä henkilökohtaisesti 11.6.-16.6.2020 käymällä koululla tai etänä pidettävässä tapaamisessa. Lisätietoa Tuusulan lukion nettisivuilta (www.tuusulanlukio.fi).

Kulttuuri, kirjastot ja museo

Tuusulan kirjastotilat ja museot avataan 1.6.

Tuusulan kirjastojen tilat ja kokoelmat sekä museot avataan asiakkaille ja kirjastoauto lähtee iltareiteille 1.6.2020. Samalla siirrytään kesän aukioloaikoihin.

Turvallista asiointia

Koska poikkeusolot yhä jatkuvat, asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota ja joitakin palveluja saatetaan rajoittaa. Turvallisuus varmistetaan rajaamalla tarvittaessa asiakasmääriä, asettamalla turvaetäisyyksiä ja ohjeistamalla hygieniasta. Siivousta ja asiakkaiden käytössä olevien laitteiden puhdistusta tehostetaan.

Ohjeita asiakkaille:

  • Tule vain terveenä kirjastoon ja museoon.
  • Muista huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Tarjolla on mahdollisuus käsienpesuun ja käsidesiä.
  • Käytä itsepalvelua ja minimoi kontaktit. Pidä riittävä etäisyys muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Maksaessasi käytä käteisen sijaan maksukorttia.

Hallituksen linjauksen mukaisesti julkisia tiloja, kuten kirjastoja ja museoita, saa avata 1.6. alkaen hallitusti ja asteittain. Noudatamme THL:n ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä.

Kirjastoauto palvelee rajoitetusti

Kirjastoauto lähtee iltareiteille 1.6. Käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan myös kirjastoautossa, ja autoon pääsee sisälle vain yksi perhe tai kaksi asiakasta kerrallaan. Varausten tekemistä etukäteen suositellaan asioinnin helpottamiseksi.

Ryhmät ja kokoustilat

Ryhmiä ei kirjastossa ja museossa oteta vastaan. Pääkirjaston kokoustiloja on mahdollista käyttää 1.6. alkaen. Kokoustilojen käyttäjämääriä rajataan; kokoustila Einariin mahtuu 20 ja Lauraan 15 henkilöä kerrallaan.

Tapahtumat kesällä

Tapahtumia järjestetään vain ulkona turvavälit huomioiden. Kirjaston henkilökunta polkaisee kirjastopyörällä kylille kesän aikana – ohjelmaa on Tuusulan puistoissa sekä lapsille että aikuisille. Tapahtumat löytyvät Tuusulan tapahtumakalenterista tapahtumat.tuusula.fi.

Kesän aukioloajat Tuusulan kirjastoissa 1.6.-9.8.

Pääkirjasto
ma-to 9–19, pe 9–18, la/su suljettu.
Itsepalvelu 9–10. Lehtisali avataan klo 8. Palautusluukku on kiinni la/su.
Jokelan kirjasto
ma, ti, to 13–19, ke, pe 10–16, la/su suljettu.
Kellokosken kirjasto
ma, ti, to 13–19, ke, pe 10–16, la/su suljettu.
Kirjastoauto
Vain iltareitit 1.6.-28.6. ja 3.8.-16.8. Kirjastoauto kesätauolla 29.6.-2.8.

Museot

Aleksis Kiven kuolinmökki ti-su 11–18

Erkkola ti-su 11–18

Halosenniemi ma-su 11–18

Kellokosken sairaalamuseo ti ja la 11–18

Vapaa-ajanpalvelut

Uimahalli

Tuusulan uimahalli ja kahvila avataan yleisölle maanantaina 1.6. klo 11. Halli pidetään kesä-heinäkuussa avoinna joka päivä klo 11-18 (lipunmyynti päättyy klo 17). Pukuhuone- ja allastiloihin pääsee kerrallaan 50 henkeä ja uintivuoroa odottaville varataan lisäksi 20 paikkaa kahvioon ja aulaan. Mikäli allastiloissa on maksimimäärä ihmisiä, kassan yhteydestä saatava jonotusnumero auttaa asiakkaiden altaaseen pääsyä vuorollaan. Portti suljetaan, kun 50 henkeä täyttyy ja uusia asiakkaita päästetään sitä mukaa pukuhuoneisiin, kun paikkoja vapautuu.

Halli avataan rajoitetuin palveluin, jotta allastiloihin voidaan ottaa kokoontumisrajoitusten mukainen määrä ihmisiä. Olemme laatineet hygieniaohjeisiin, kokoontumisrajoituksiin ja turvaväleihin liittyviä ja viihtyvyyttä sekä asiakasturvallisuutta parantavia lisäohjeita. Uimahalli ei pysty palvelemaan asiakkaita täysipainoisesti. Tästä syystä toivomme asiakkailta myös ymmärrystä poikkeustilanteessa. Älä tule hallille, mikäli sinulla on todettu koronavirus tai sinulla on hiemankaan flunssan oireita.

Lisätiedot ja ohjeet uimahalliin tulijoille:

  • Uimahallin sisäänpääsymaksuihin ei tehdä muutoksia poikkeusaikana
  • Uimahallin normaaleja peseytymisohjeita tulee noudattaa tarkasti ja etenkin wc-tiloissa sekä ennen altaalle menoa on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta
  • Käsidesiautomaatteja on sijoitettu kassalle ja pukuhuoneisiin
  • Siivoushenkilökunta siivoaa hallia koko ajan kahdessa vuorossa
  • Riskiryhmiin kuuluvien toivotaan käyttävän uimahallia tiistaisin ja torstaisin klo 11-13 välisenä aikana ja muiden käyttäjien ottavan tämän mahdollisuuksiensa mukaan huomioon
  • Uimahallissa noudatetaan voimassa olevia ja tilaan/tilanteeseen sopivia turvaväliohjeita
  • Uimahalli avataan rajoitetuin palveluin
    • Kerrallaan altaissa 5hlö/rata, 10hlö/opetus- ja terapia-allas, 2hlö/kahluu
    • Kuntosali ei ole käytössä
    • Saunat eivät ole käytössä
    • Alakerran tilat eivät ole käytössä
    • Uimahallissa ei ole ohjattua vesiliikuntaa eikä kesäuimakouluja järjestetä
    • Pukukaappeja avataan käyttöön turvavälit huomioiden
    • Joka toinen suihku on pois käytöstä
    • Hiustenkuivaimet ja vaa-at ovat pois käytöstä
    • Liukumäki ja hyppypaikat eivät ole käytössä
    • Kulkuportti lataa ensimmäisen käyntikerran yhteydessä rannekkeeseen automaattisesti sulkuajasta johtuneen lisäajan

Annetut ohjeet ja tarkennukset ovat THL:n ja OKM:n suositusten ja ohjeiden mukaisia. Otamme mielellämme vastaan palautetta miten onnistumme tehtävässä sähköpostilla liikunta@tuusula.fi.

Uimahalli on varattu seurakäytölle päivittäin klo 8-10.30 ja 18-19 välisen ajan. Erityisryhmille varatut pienpukuhuoneet ovat käytössä mutta niihin ei toistaiseksi oteta ennakkovarauksia, koska emme voi taata onko hallissa tilaa varauksen aikana.

Otamme lisää palveluita käyttöön, kun se on mahdollista. Päivitämme ohjeita tarvittaessa osoitteeseen www.tuusula.fi/uimahalli ja tiedotamme uimahallin toiminnasta myös Tuusulan uimahallin facebook-sivuilla.

Nuorisotilat ja toiminta

Järjestämme toimintaa ulkona nuorisotilojen läheisyydessä maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

Noudatamme kokoontumisrajoituksia (max. 50 henkilöä). Pieni tihku tai sade ei meitä pysäytä - päälle sään mukaiset vaatteet!

Kaikki 13-17-vuotiaat ovat tervetulleita ulkotoimintaamme!

Jos sää muuttuu liian rajuksi, siirrymme sisätiloihin. Poikkeustilanteesta johtuen, sisätiloissa voi olla ohjaajien lisäksi vain 15 nuorta/ilta. Jos paikalla on yli 15 henkilöä, arvomme 15 nuorisotilaan sisälle pääsevää nuorta.

Edellytämme kaikessa toiminnassamme omatoimista turvavälien kunnioitusta ja toteuttamista, hygieniaohjeistusten noudattamista ja oikeita yskintä- ja niistämistapoja. Pese kätesi aina sekä saapuessasi että ennen ja jälkeen tarvikkeiden käsittelyn.

Yhdistämme myös kaikki Discord-kanavamme yhdeksi, yhteiseksi kanavaksi! Kanavan nimi on Tuusulan Alueellinen Nuorisotyö ja kanavalla on tuttuja ohjaajia kaikista nuorisotiloista ja Hyrylän alueen nuorisotyöstä. Kanavalla on päättäjäisviikonlopun aikana erikoisohjelmaa, mm. kahdeksan joukkueen CS:GO-verkkoturnaus perjantaina 29.5. Viikonlopun aikana järjestetään myös tieto- ja muita visailuja ja kilpailuja palkintoineen! Tämän jälkeen verkkonuorisotila toimii tiistaista lauantaihin 16.6 asti. Kanavalla on nuoriso-ohjaajia, joita olette tervetulleita vaihtamaan kuulumisia, pelailemaan ja viettämään aikaa yhdessä muiden kanssa, keskustelemaan ohjaajien kanssa ja osallistumaan erilaisiin kilpailuihin! Discord-kanavalle pääset liittymään osoitteessa https://discord.gg/s82gCye

Lisätietoa toiminta-ajoista ja muusta saat nuoriso-ohjaajiltamme ja seuraamalla Instagram-tileillämme:

 

Riihikallion Kertsi

Henri Kreen
040 314 2211

@rihankertsi

 

Lahelan Terttu

Aino Arnberg
040 314 4461

@nuorisotaloterttu

 

Jokelan Monari

Riko Salmi
040 314 3284
Claudia Sulosaari
040 314 4465

@jokelanmonari

 

 

Kellokosken Nuorkka 

Sami Tiainen

040 314 4250 

@kellokoskennuorkka

 

 

Hyrylän alueen nuorisotyö & Discord-kanava Tuusulan Alueellinen Nuorisotyö 

Henna-Mari Vasara

040 314 2215 

@hyrylanalueennuorisotyo

https://discord.gg/s82gCye

 


Ulkoilu- ja liikuntapaikat

Uimarannat ja -paikat avataan koulun päättäjäisviikonlopun jälkeen. Virallisesti rannat otetaan käyttöön sukellusten ja tarkastusten jälkeen. Päivitämme tietoa osoitteessa www.tuusula.fi/uimarannat. Jokelan uimapaikkaa kunnostetaan parhaillaan, ranta-alue on tarkoitus saada käyttökuntoon 14.6. alkavalla viikolla.

Tuusulanjärven vuokrasoutuveneitä on saatavilla Gustavelundista ja Halosenniemen museosta 1.6. lähtien. Gustavelundin soutuveneet tulee varata etukäteen Sportuna Oy:n osoitteesta https://aurinkolautta.24varaus.fi/. Soutuvenevuokrauksen tiedustelut 040 582 1061 tai 0400 425 218. Halosenniemestä voi vuokrata soutuveneen aukioloaikoina syyskuun loppuun asti, lisätiedot osoitteesta www.halosenniemi.fi  Suositellaan hansikkaiden käyttöä soutamaan lähtiessä. Pelastusliivit ja airot desifioidaan vuokrausten välissä. Vuokrahinnat: 5€/2h, 10€/4h ja 15€/6h

Spontaani kokoontuminen on yleistä uimarannoilla ja muilla vastaavilla isoilla puistoalueilla. Yhdistykset ja järjestöt käyttävät liikuntapaikkoja ja huolehtivat kokoontumisrajoitusten, turvavälien ja hygieniaohjeiden noudattamisesta vuoroillaan. Suurin osa liikuntapaikoista on vapaasti käytössä, joten käyttäjien tulee huolehtia em. rajoitusten noudattamisesta itsenäisesti ja vastuullisesti.

 

Yhteistyöterveisin,
Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja

Takaisin