Kirkkotien kotiseutupolku innostaa historiamatkalle

29.05.2020 klo 09.35

Tuusulan Kirkkotien kotiseutupolkuTuusulan Kirkkotien kotiseutupolku on valmis! Kiinnostava lukupaketti tai omatoimisen kotiseutukävelyn opas tarjoaa 48 sivua historiaa ja tarinoita Kirkkotien taloista, ihmisistä ja tapahtumista vuosikymmenien ja vuosisatojen varrella. Paikallishistorian kautta avautuu samalla laajempi näkymä Tuusulan ja koko Suomen kehitykseen. Alueellisesti polku yhdistää aiemmin julkaistut Koskenmäen ja Hyrylän kotiseutupolut ja Rantatien kotiseutupolun.

Kirkkotien kotiseutupolun projektinvetäjänä ja dynamona on ollut vannoutunut kotiseutumies Heikki Simola ja materiaalia tuottamassa on ollut mukana 34 henkilöä, jotka ovat antaneet kokonaisuuteen tietoja, tekstejä, kuvia ja osaamistaan. Tuusulan museo kiittää Heikki Simolaa ja kaikkia mukana olleita. Teemme yhdessä arvokasta työtä kotiseutumme hyväksi!

Tuusulan Kirkkotien kotiseutupolkua on saatavilla Suomalaisen Kirjakaupan Keravan myymälästä (Kauppakeskus Karuselli) ja Järvenpään myymälästä (Prisma-keskus) hintaan 5 €. Kun museot aukeavat tiistaina 2.6., kotiseutuopasta saa myös Taiteilijakoti Erkkolan ja Ilmatorjuntamuseon museokaupoista.

Opas on julkaistu nyt myös Virtuaali-Tuusulan nettisivuilla www.virtuaalituusula.fi osiossa info/Tulostettavat kotiseutupolut. Tutustu Kirkkotien polukuun (pdf) >

Kirkkotien kotiseutupolkua on ollut suuri joukko tekemässä, sydämellinen kiitos kaikille!

Takaisin