Valtuusto kokoontui seminaariin digitaalisten apuvälineiden avulla: ”Kasvun edellytysten luomista jatketaan.”

18.06.2020 klo 09.55

Tuusulan valtuusto kokoontui kaksipäiväiseen seminaariin kesäkuussa, 4.6. ja 17.6. Koronavirusepidemian takia seminaari pidettiin digitaalisia työvälineitä hyödyntäen niin sanottuna hybridiseminaarina: osa valtuutetuista oli paikan päällä Mikkolan koululla, osa osallistui Teamsin välityksellä.

Seminaaripäivien välissä valtuustoryhmillä oli mahdollisuus keskinäiseen työskentelyyn koskien strategisten painopisteiden kirkastamista, kuntatalouden haasteita ja niiden ratkaisuvaihtoehtoja. Seminaarissa oli varattuna aikaa ryhmien puheenvuoroille ja lähetekeskustelulle.

− Seminaarissa taustoitettiin vuoden 2021 tavoitteiden, toiminnan ja talouden suunnittelua. Edessämme on koronakevään asettamien haasteiden vuoksi lisävaatimuksia kestävän kuntatalouden ylläpidolle samalla, kun toteutamme mm. uusien, terveiden koulujen rakennushankkeita ja tärkeitä investointeja palveluihin ja vetovoimaan. Viranhaltijoille suuri kiitos suuresta työpanoksesta korona-aikana ja sen lisäksi vielä tehdyistä talouden tasapainottamiskartoituksista. Me luottamushenkilöt tuemme heitä tämän vaativan kokonaisuuden loppuun viemisessä yhdessä, summaa valtuuston puheenjohtaja Kati Lepojärvi.

Valtuustoseminaarissa löydetyt painopisteet tiivistetään valtuustokauden viimeisen vuoden keskeisimmiksi kokonaisuuksiksi ja vuositavoitteiksi.

Kunnan talous on alijäämäinen. Kevään koronavirusepidemia on aiheuttanut taloudelle lisähaastetta, kun verotulot ovat notkahtaneet.

− On haasteellista saada ensi vuodesta ylijäämäistä − vuosi tullee olemaan alijäämäinen. Seminaarissa kävimme läpi niitä hieman epäselviä näkymiä, joita kuntatalouden edessä on pidemmälläkin aikavälillä. Seminaari oli osa valmistautumista syksyn talousarvioprosessiin tässä epävarmassa tilanteessa. Tulevan syksyn aikana tulemme jatkamaan keskustelua tulopuolen vahvistamisesta − veroista ja ylipäätään kunnan tulonmuodostuksesta. Myös kasvun edellytysten luontia jatketaan. Teemme esimerkiksi mittavia kasvua tukevia investointeja. Mikäli asukaslukua ei saada näköpiirissä olevalle kasvu-uralle, verotulojen maksajia on tulevaisuudessa vähemmän, pormestari Arto Lindberg sanoo.

 

Lisätiedot:

Valtuuston puheenjohtaja Kati Lepojärvi, kati.lepojarvi@luottamus.tuusula.fi

Pormestari Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

Takaisin