Lataa Koronavilkku-sovellus puhelimeesi − saat tietoa, jos olet altistunut koronavirukselle

01.09.2020 klo 14.10

Tuusulan kunta suosittaa, että kaikki sen työntekijät ja kuntalaiset lataavat käyttöönsä 31.8.2020 julkaistun maksuttoman Koronavilkku-mobiilisovelluksen. Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.

Maksuton sovellus löytyy Google Play -sovelluskaupasta, App Storesta ja osoitteesta www.koronavilkku.fi.

Lisää sovelluksesta (osoitteesta www.koronavilkku.fi)

Sovellus toimii taustalla automaattisesti, häiritsemättä puhelimen käyttöä tai lyhentämättä akun kestoa. Käyttäjien puhelimet lähettävät toisilleen kohdatessaan satunnaisen tunnuskoodin. Puhelin tallentaa tiedon kohtaamisesta. Jos sinulla todetaan koronavirustauti, saat terveydenhuollosta avauskoodin. Syöttämällä sen sovellukseen varoitat kohtaamiasi ihmisiä nimettömästi mahdollisesta altistumisesta. Jos taas joku kohtaamistasi henkilöistä ilmoittaa sairastumisestaan, saat itse varoituksen mahdollisesta altistumisesta.

Apua sovelluksen lataamiseen

Tiedote sovelluksen käyttöönotosta on koottu Koronavilkku.fi-sivustolle. Sivustolla voit myös katsoa ohjevideon.

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinpalvelu tarjoaa Koronavilkku-sovelluksen käyttöön liittyvää neuvontaa numerossa 0295 535 535 arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Puhelinpalvelun lisäksi tukea Koronavilkun käyttöön saa chatin ja tekstiviestipalvelun avulla. Chat-ikkuna on käytössä osoitteessa https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/puhelinpalvelu-ja-chat, kun asiakaspalvelijat ovat vastaamassa kysymyksiin. Tekstiviestitse kysymyksiä voi lähettää numeroon 050 902 0163. Tekstiviestipalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn vuoksi voi puhua puhelimessa.

Suomalaiset operaattorit DNA, Elisa ja Telia antavat tukea sovelluksen käyttöönotossa. Voit pyytää neuvontaa operaattorisi sähköisissä yhteydenottokanavissa, asiakaspalvelussa ja myymälöissä.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten käyttöliittymän osalta lisätietoa löytyy osoitteesta: https://sotedigi.fi/koronasovellus-kasikirja/ Ammattilaiset voivat lähettää kysymyksiä osoitteeseen: info@sotedigi.fi

 

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi

 

Takaisin