Miten sinä kohentaisit elinympäristöäsi – jätä ideasi osallistuvassa budjetoinnissa 23.9.–1.11.

13.10.2020 klo 11.55

Miten sinä parantaisit omaa ja muiden elämää Tuusulassa? 23.9.–1.11.2020 on käynnissä osallistuvan budjetoinnin ideahaku, jossa voit jättää ehdotuksesi. Ideoita voivat jättää kaikki; lapset ja aikuiset, seurat ja yhteisöt.

Aiempina vuosina osallistuvassa budjetoinnissa ovat saaneet alkunsa jo nyt toteutetut asiat, kuten Jokelan maastopolut, Myllykylän laavu, Kellokosken historiasta kertovat uimakopit ja kukkapellot eri puolilla kuntaa. Mihin sinä tällä kertaa laittaisit osallistuvaan budjetointiin, tuttavallisemmin osbuun, varatut rahat?

Tuusulassa nyt neljättä kertaa käynnissä olevassa osbussa asukkaat voivat päättää siitä, mihin ensi vuodelle varatut 100 000 euroa käytetään. Osa määrärahasta suunnataan koko Tuusulaa koskeviin ideoihin ja loput kunnan eri asuinalueille toteutettaviin ideoihin niiden asukasluvun suhteessa. Ideoiden on tarkoitus lisätä hyvinvointia, parantaa elinympäristöä ja tuottaa iloa kaiken ikäisille kuntalaisille.

– Olemme saaneet jo 80 ideaa. Tähän mennessä saadut ideat ja kunnan viranhaltijoiden kirjaamat kommentit ideoiden toteuttamiskelpoisuudesta ovat nähtävissä osallistumisalustalla. Kommentteja lisätään koko ajan ideoiden keruuvaiheen kanssa rinnakkain. Viimeisetkin ideat käsitellään ennen marraskuussa pidettäviä yhteiskehittämisen pajoja, kertoo yhteisömanageri Katja Repo. Nyt kannattaa myös käydä kommentoimassa muiden ideoita osallistumisalustalla ja sillä tavalla parastella ideoista entistäkin parempia, Repo vinkkaa.  

Näin osallistut!

Ehdotuksia asukkaiden hyvinvoinnin ja asuinalueiden viihtyvyyden lisäämiseksi voi tehdä

  • verkossa Tuusulan osallistumisalustalla
  • asiakaspalvelupiste TuusInfossa
  • kirjastoissa
  • eri puolilla kuntaa pidettävissä pop up -ideapajatilaisuuksissa.

Pop up -tilaisuuksia järjestetään lokakuun loppuun asti ja niistä tiedotetaan Tuusulan tapahtumakalenterissa.

Ideahakuaikana kerätyt ideat ovat kaikkien nähtävillä ja kommentoitavana sähköisellä osallistumisalustalla. Alustalla voi myös seurata kuluvan vuoden osallistuvan budjetoinnin projektien etenemistä. 

Mitä ideoille sitten tapahtuu?

23.9.–1.11. toteutettavan ideahaun jälkeen ideoita jatkojalostetaan yhdessä kunnan asiantuntijoiden, yhteisöjen ja asukkaiden kesken jatkojalostuspajoissa.

Pajat pidetään seuraavasti eri puolilla Tuusulaa:

  • 18.11. klo 18−20 Jokelan koulukeskus
  • 19.11. klo 18−20 Kellokosken koulu
  • 21.11. klo 11−13 Tuusulan pääkirjasto
  • 24.11. klo 18−20 Vaunukankaan koulu
  • 26.11. klo 18−20 Riihikallion koulu

Lopulta asukkaat äänestävät jatkojalostetuista ideoista ne, jotka toteutetaan ensi vuoden aikana. Äänestysaika on 4.−31.1.2021.

Äänestyksen perusteella eniten ääniä saaneet ehdotukset toteutetaan yhdessä − kaikki halukkaat asukkaat ja yhteisöt kutsutaan mukaan.

 

Lisätiedot:

kehittämispäällikkö Heidi Hagman, p. 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi

yhteisömanageri Katja Repo, p. 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi

Takaisin