Keusote tiedottaa: Tuusulassa kotihoidossa henkilökunnan altistumisia koronavirukselle

02.11.2020 klo 09.45

Tiedote on julkaistu 31.10.2020 Keusoten sivuilla. 

Tuusulassa, Hyrylän kotihoidossa on tapahtunut henkilökunnassa altistumisia koronavirukselle. Kotihoidossa on ollut tartuttavuusaikana maanantaina 26.10. koronapositiiviseksi todettu työntekijä. Altistumisia ei ole tapahtunut asiakaskontakteissa. Noudatamme asiakaskontakteissa hyvää koronasuojausta. Altistuneet työntekijät on asetettu kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Yhteensä karanteeniin asetetaan seitsemän henkilöä.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Lisätiedot kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040182 5797.

Tietoa koronaviruksesta:

 

Takaisin