Keusote tiedottaa: Keudan Tuusulan toimipisteessä joukkoaltistuminen koronavirukselle

03.11.2020 klo 09.35

Tiedote on julkaistu 2.11.2020 Keusoten sivuilla. 

Keudan Kirkkotien toimipisteessä Tuusulassa on tapahtunut koronavirusaltistuminen. Oppilaitoksessa on todettu koronapositiivinen henkilö tartuttavuusaikana 27.-29.10. Koulussa altistuneet oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä.

Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetetaan vajaa 30 henkilöä. Koulussa ei ole enää tartuntavaara, ja koulussa on turvallista olla.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099

Lisätiedot kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040182 5797

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin