Koronasuositukset ja -rajoitukset Tuusulassa

20.11.2020 klo 17.40

Tuusulassa noudatetaan maanantaista 23.11.2020 alkaen tiukempia suosituksia ja rajoituksia koronaepidemian kiihtymisen johdosta. Tuusulan kunnan suositukset ja rajoitukset perustuvat Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) ja aluehallintoviraston (Avi) 20.11. antamiin suosituksiin ja rajoituksiin.

Keusoten suositukset ja rajoitukset ovat linjassa pääkaupunkiseudulla samaan aikaan käyttöönotettavien epidemian leviämisvaiheen rajoitusten kanssa. Tuusulassa ja Keski-Uudellamaalla, koronaepidemia on vielä kiihtymisvaiheessa, mutta uusilla rajoituksilla halutaan pysäyttää viimeisen kahden viikon aikana tapahtunut voimakas nousu koronavirustartunnoissa alueella.

Yksityistilaisuudet

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella pidettäväksi Keusoten alueella 23.11. alkaen toistaiseksi. Keusote pyytää tarkkaan harkitsemaan kokoontumisten tarpeellisuutta.

Yleisötilaisuudet

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki  yli 20 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 23.11.–13.12.2020. Aluehallintoviraston päätös koskee mm. konsertteja, teatterinäytöksiä, jäähalleja, ylipainehalleja ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Päätös perustuu tartuntatautilain 58. pykälään. Lue tarkemmin AVIn tiedotteesta.

Joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastukset

Aikuisten (yli 20 v.) joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi 23.11.-13.12.2020.

Tuusulassa Kunnan hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva, yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään maanantaina 23.11. ja keskeytys päättyy sunnuntaina 13.12.2020.

Jäähallien yleisöluisteluvuorot keskeytetään 23.11.-13.12.2020 väliseksi ajaksi.

Maskisuositus ala- ja yläkoulujen sekä päiväkotien henkilökunnalle sekä yläkoulun oppilaille

Keusote suosittaa ala- ja yläkoulujen sekä päiväkotien työnantajia edellyttämään kasvomaskin käyttöä henkilökunnalle 23.11. alkaen toistaiseksi. Tilanteissa, joissa työntekijällä on lääketieteellinen syy olla käyttämättä kasvomaskia, voidaan harkita visiirin käyttöä.

Keusote suosittaa kasvomaskin käyttöä yläkoulun oppilaille 23.11. alkaen toistaiseksi.

Tuusulan kunnassa maskisuositus tulee kaikille varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen työntekijöille sekä perusopetuksen oppilaille vuosiluokilla 7–9. Kunta varautuu laajempaan maskisuositukseen heti maanantaina 23.11.2020. Kunta tiedottaa ensi viikolla lisää maskien tarkemmasta käytöstä ja jakaa kasvosuojaimia yläkoululaisille heti maanantaista alkaen.

Maskisuositus taksin kuljettajille ja matkustajille

Keusote suosittaa kasvomaskin käyttöä taksin kuljettajille ja matkustajille toistaiseksi.

Etätyösuositus

Etätyötä tulee suosia aina kun mahdollista ja työpaikoilla suositellaan kasvomaskin käyttöä etenkin, jos turvavälejä ei pystytä pitämään. Ruoka- ja kahvitauot tulee toteuttaa porrastaen, jotta vältetään työntekijöiden altistumista ja kotikaranteeniin joutumista.

Julkisten tilojen käyttö

Keusote suosittaa puolittamaan julkisissa tiloissa asioivien asiakkaiden määrän puoleen normaalista 23.11. alkaen toistaiseksi. Julkisia tiloja ovat mm. kirjastot ja uimahallit.

Tuusulan uimahallissa varmistetaan turvavälit pukukaappien määrää rajoittamalla puoleen normaalista. Uimahalli tiedottaa asiasta tarkemmin omilla verkkosivuillaan viikonlopun aikana. Uimahallin henkilökunta lähettää tiedon keskeytettäville ryhmille välittömästi.

Tuusulan kunta tarkentaa ohjeistuksia ensi viikon alussa, viimeistään tiistaina.

Lisätiedot:

Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

Harri Lipasti, kansliapäällikkö, harri.lipasti@tuusula.fi, 040 314 3003

Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi , 040 314 3401,

 

Takaisin