Keusote tiedottaa: Koronarokotustodistuksen käyttöönotto Omakannassa käynnistyy vaiheittain 26.5. alkaen

25.05.2021 klo 14.40

Suomessa valmisteltavat Omakannan koronatodistukset otetaan käyttöön vaiheittain 26.5. alkaen. Kansallinen todistus koronarokotuksesta tulee sisältämään tiedot henkilön saamista koronarokotuksista. Tätä koronarokotustodistusta voidaan käyttää esimerkiksi rajanylitystilanteissa niissä EU-maissa, jotka hyväksyvät kansallisen todistuksen koronarokotuksista.

Potilastietojärjestelmiin tehtävät toimenpiteet ovat pääosin valmiit, mutta takautuvat korjaukset koronarokotustietojen osalta ovat vielä osittain kesken. Tästä syystä tietojen siirtymisessä voi esiintyä vielä muutaman viikon viivettä.

Keusoten alueella tällä hetkellä alle puolet annettujen rokotteiden tiedoista on siirtynyt potilastiedon arkistoon, ja tätä kautta Omakantaan.

Rokotteen saatuasi, voit tarkistaa Omakannasta alla olevien ohjeiden mukaisesti, ovatko tietosi siirtyneet järjestelmään. Yleensä todistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta.

Mikäli tietosi eivät ole siirtyneet viiden vuorokauden kuluessa, ja tarvitset todistuksen annetusta koronarokotteesta aikaisemmin, voit olla yhteydessä koronarokotusten ajanvaraukseemme (takaisinsoittopalvelu): puhelimitse numerossa, p. 019 226 0665, ma-pe 8-16. Pyydetty todistus lähetetään postitse.

Muussa tapauksessa suosittelemme odottamaan rauhassa tietojen siirtymistä ja kansallista rokotustodistusta Omakannassa.

Odotamme asiassa tapahtuvan merkittävää edistymistä muutaman viikon kuluessa, ja tiedotamme lisää asian edetessä.

Lue lisää THL:n sivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/todistus-koronarokotuksesta

Miten saan koronarokotustodistuksen Omakannasta?

Saat koronarokotustodistuksen Omakannasta seuraavasti:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.

  3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Tarkista, onko sinulla koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.

Takaisin