Pyörien kuljettamista kokeillaan Tuusulan HSL:n busseissa – kokeilu alkaa 7.6.

03.06.2021 klo 13.35

Tuusulan suunnan HSL:n busseissa linjoilla 641, 642, 643, 665, 961, 963 ja 975N voi kuljettaa tänä kesänä maksuttomasti pyöriä kokeilun merkeissä. Kokeilu alkaa 7.6.2021 jatkuen elokuun puoleen väliin asti. Tuusulan lähimatkailukohteet ovat näppärästi pyörällä saavutettavissa tervetuloa pyöräretkelle Tuusulaan!

Pääkaupunkiseudun kupeessa sijaitsevan Tuusulan alueella liikennöivissä HSL:n busseissa toteutetaan ajalla 7.6.–15.8.2021 kokeilu polkupyörien kuljettamisesta niiden kyydissä. Tuusulan busseissa linjoilla 641, 642, 643, 665, 961, 963 ja 975N toteutettava kokeilu ei koske pikkubusseja.

Pyörien kuljettamisesta ei peritä erillistä maksua kokeilun aikana, mutta matkustajalla tulee olla kyytiin noustessaan voimassa oleva matkalippu. 

Kesäisiä kohteita pyörämatkan päässä

Tuusula tarjoaa lähimatkailusta kiinnostuneille mielenkiintoisia kohteita kuten Tuusulanjärven ympäristöön sijoittuvat kansallisromantiikan aikaa henkivät museokohteet, herkkujaan tarjoavat ravintolat ja kahvilat sekä monipuoliset luontokohteet kuten Fjällbon puiston ja Sarvikallion virkistysalueen. Kohteet ovat pyörämatkan päässä kokeilureittien bussipysäkeiltä.

Pidemmästä pyöräilymatkasta kiinnostuneille on tarjolla noin 25 kilometrin mittainen Tuusulanjärven ympäripyöräilyreitti. Suunnata voi myös Tuusulan pohjoisimpiin kuntakeskuksiin Jokelaan ja Kellokoskelle.

Tutustu Tuusulan kohteisiin Visit Tuusula -sivustolla: www.visittuusula.fi

Näin kuljetat pyörän bussissa

  • Huolehdi, että sinulla on voimassa oleva matkalippu, kun nouset bussiin.
  • Nouse pyörän kanssa kyytiin bussin keskiovesta ja varmista, että bussissa on riittävästi tilaa pyörällesi. Anna tilaa tilanteissa, joissa samalla pysäkillä kyytiin on tulossa pyörätuoli tai lastenvaunut. Ruuhka-aikoina bussit voivat olla täysiä, joten vältäthän silloin pyörän kuljettamista matkassasi.
  • Kiinnitä pyörä bussin keskisillan kuljetustilan kiinnityshihnoihin. Pidä pyörä koko bussimatkan ajan kiinnitettynä, näin pyörä pysyy paikallaan bussin liikkuessa eikä aiheuta vaaraa muille matkustajille. Älä jätä pyörää yksin bussissa.
  • Paina ennen omaa pysäkkiäsi stop-nappia, jossa on pyörätuoli- tai lastenvaunumerkki. Poista pyörä kiinnityshihnoista vasta, kun bussi on pysähtynyt. 
  • Noudata myös kuljettajalta mahdollisesti saamiasi ohjeita.

Katso lisäohjeet pyörän kanssa matkustamiseen ja osallistu HSL:n kyselyyn pyörien kuljettamisesta busseissa 10.6. mennessä:
https://www.hsl.fi/pyoratuusula

Tutustu pyörän kuljettamiskokeilussa mukana olevien linjojen reitteihin Reittioppaassa:
https://reittiopas.hsl.fi

Takaisin