Tuusulan kunta valmistelee itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia

25.10.2021 klo 09.20

Tuusulan kunta valmistelee itsenäisyyspäivän 2021 juhlallisuuksia. Tilaisuudet järjestetään koronatilanteen niin salliessa ja koronaturvallisuus huomioiden.

Itsenäisyyspäivän 6.12.2021 ohjelmassa on päiväjuhla kello 12. Tänä vuonna juhla järjestetään Jokelassa, Jokelan koulukeskuksessa. Ohjelmassa on muun muassa valtuuston puheenjohtajan Arto Lindbergin tervehdyssanat, pormestari Kalle Ikkelän juhlapuhe, nuorisovaltuuston edustajien tervehdys, näyttelijä Kalle Tahkolahden Kivi-esitys, muusikko Jussi Hongiston Kivi-aiheinen musiikkiesitys ja Keski-Uudenmaan Tanssiopisto Keton tanssiesitys. Juhlassa on kahvitarjoilu kello 12–12.30.

Kolmosluokkalaisille on oma, perinteinen itsenäisyyspäivän juhlansa 2.12. Viime vuodesta tuttuun tapaan tilaisuuden ohjelma striimataan ja oppilaat seuraavat esitystä omissa kouluissaan. Striimaus ei ole yleisön seurattavissa, vaan se on suunnattu pelkästään kolmasluokkalaisille. Juhla on osa Tuusulan kulltuurikasvastussuunnitelma Kultsua. Tänä vuonna kolmasluokkalaiset pääsevät nauttimaan sirkus- ja musiikkinumeroiden lisäksi nukketeatteritaiteilijan ja taikurin esityksistä.

Päiväjuhlan lisäksi Tuusulan kunta muistaa veteraaneja lähettämällä heille kullekin kukkakimpun kotiin. Tuusulasta löytyy vielä parisenkymmentä kukkakimpun saajaa.

Itsenäisyyspäivänä lasketaan myös seppeleitä eri puolilla Tuusulaa. Etelä-Tuusulassa seppeleenlaskun hoitavat tänä vuonna pormestari Kalle Ikkelä, kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaara ja valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg. Kellokoskella seppeleenlaskun hoitavat apulaispormestari Jari Immonen sekä Mira Lehtinen, Kyösti Lehtonen ja Antti Seppälä. Kirkkopuistossa puheen pitää apulaispormestari Tuija Reinikainen.

Takaisin