Jokelan aseman taiteilijat valittu

17.03.2022 klo 09.20

Jokelan tunnelmalliseen asemarakennukseen etsittiin taiteilijoita työskentelemään kahteen maksuttomaan työhuoneeseen vuoden 2022 ajaksi. Asemarakennuksessa nähdään keramiikkataidetta ja taikuutta.  

Työhuoneisiin valittiin 28 hakijan joukosta keramiikkataiteilija-duo Susanna Autio ja Petteri Lohikoski sekä sirkusopettaja, taikuri ja saippuakuplataiteilija Taija Taika. 

Tuusulan kunta tarjoaa työtilan vastineeksi mielenkiintoisesta viestinnällisestä sisällöstä markkinoinnin tueksi ja ihmisten iloksi. Valinnassa painoi myönteinen suhtautuminen taiteen ja työskentelyn esittelyyn myös asemarakennuksessa poikkeaville. 

– Tarkoituksenamme on vahvistaa Tuusulan taidemyönteistä brändiä ja mahdollistaa taiteen edistäminen myös Jokelassa, sanoo hankekehittäjä Jenni Kontto Tuusulan kunnasta. Tapahtumasuunnittelu taiteilijoiden kanssa on parhaillaan käynnissä. 

Seuraa somekanavissa aseman taiteilijoiden elämää aihetunnisteilla #tuusula #jokela ja #asemantaiteilijat. Kunnan verkkosivulle tuusula.fi/tyohuonetaiteilijalle koostuu päiväkirjamainen blogi aseman elämästä. Taiteilijat julkaisevat työhuoneen tapahtumia lisäksi omissa sosiaalisen median kanavissaan Facebookissa (@Taikuri Taija Taika), Instagramissa (@taijataikaofficial ja @art.susanna.autio) sekä TikTokissa (Taija Taika).  

Jokelan aseman työtiloihin valittujen taiteilijoiden esittelyt: 

Susanna Autio ja Petteri Lohikoski, keramiikkataiteilijat, Järvenpää 

Susanna: ”Olen kuvataiteilija Järvenpäästä ja sujuvasti vaihtelen teoksissani käyttämiäni tekniikoita ja materiaaleja. Olen viime aikoina innostunut keramiikasta ja sen suomista mahdollisuuksista. Ja niitä mahdollisuuksia todellakin riittää! Vaikka takana on jo monen vuoden kokemus, niin tuntuu siltä, että seikkailu saven parissa on vasta alussa.  

Meihin kohdistunut valinta lämmitti sydäntä ja mieltä. Olin juuri menettänyt mahdollisuuden työhuoneesta kotikaupungistani, joten pettymykseni muuttuikin iloksi ja innostukseksi. Jokelan asema on varsin viehättävä rakennus ja työhuone juuri unelmiemme kaltainen. Kevät alkaa siis uuden keramiikkaan keskittyvän työhuoneen ja projektien parissa. Myös Jokelan ympäristö ja sieltä löytyvä luonnonsavi kiinnostaa. Seikkailu alkakoon!” 

Petteri: ”Valinta tuntui uskomattoman hienolta, tämä tilaisuus on hetki päästä syventämään keramiikan tekemistä. Odotan pääseväni tekemään mielenkiintoisia uusia teoksia, johon valoisa historia henkivä tila ja miljöö antavat inspiraatiota. 

Haaveissa pyörii myös mahdollisesti päästä kokeilemaan Jokelan tiilitehtaan aikanaan käyttämää savea, jota nykyään kutsutaan trendikkäästi villisaveksi. Tätä villisavea voisi käyttää engobena eli savilietteenä, jolla maalata keramiikka esineiden pintaa.” 

Taija Taika, sirkusopettaja, taikuri ja saippuakuplataiteilija, Hyvinkää 

”Olen todella iloinen valinnasta! Puhkun intoa herättää työhuone henkiin oman näköisekseni. Tarkoitus on työskennellä osin kahvilan aukioloaikojen mukaan, jolloin tekin pääsette kurkistamaan työhuoneelle. Huoneesta löytyy omat puolet saippuakuplatemppujen harjoitteluun ja taikapuoli. Tuon työhuoneelle mm. taikuuteen liittyvää kirjallisuutta ja suunnitteilla on alkeiskurssi taikuudesta. Voimme kahvion kanssa tarjota juhliin tilat, tarjoilut ja ohjelman.” 

Lisätiedot 

Jenni Kontto, hankekehittäjä, 040 314 3562, jenni.kontto@tuusula.fi 

tuusula.fi/tyohuonetaiteilijalle 

Asemantaiteilijat2022SusannaAutioPetteri TaijaTaika kuvaJenniKontto

Jokelan aseman työtiloihin vuodeksi 2022 valittiin keramiikkataiteilijat Susanna Autio ja Petteri Lohikoski sekä taikuri ja saippuakuplataiteilija Taija Taika (kuvassa oikealla). Kuva: Jenni Kontto/Tuusulan kunta 

Takaisin