Tuusula edistää Focus-alueen kaavoitusta ja alueen rakentamista – osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) ja luonnosvaiheen valmisteluaineisto nähtävillä 26.5.–30.6.

25.05.2022 klo 09.15

Focus-alue on Etelä-Tuusulaan suunnitteilla oleva uusi vetovoimainen yritysalue, jonka suurimpana vahvuutena on logistisesti erinomainen sijainti pääkaupunkiseudun pohjoisrajalla, Helsinki-Vantaan-lentoaseman kupeessa, Tuusulanväylän ja tulevan Kehä IV:n risteyksessä. Focus-alueen yleissuunnitelman osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) ja luonnosvaiheen valmisteluaineisto on nähtävillä 26.5.–30.6.2022 välisen ajan. Focus-alueen suunnittelusta järjestetään asukastilaisuus tiistaina 7.6.2022.

Focus-alueen kaavoitusta edistetään askel eteenpäin, kun kuntakehityslautakunta on 18.5.2022 § 46 päättänyt asettaa Focus-alueen yleissuunnitelman osallistumis- ja arvioin­tisuunnitelman (OAS) ja valmisteluaineiston nähtäville 30 vuorokauden ajaksi mielipiteiden ja lausuntojen esittämistä varten. Valmisteluaineisto pitää sisällään kaksi vaihtoehtoista luonnosta Focus-alueen maankäytöstä. Aineistojen nähtävillä oloaika alkaa 26.5.2022 ja päättyy kesäkuun 2022 lopussa. Yleissuunnittelu etenee vaiheittain. Saadun palautteen pohjalta yleissuunnitelmasta laaditaan yksi tarkennettu ehdotus, joka tulee nähtäville myöhemmin syksyllä.

Yleissuunnittelun tavoitteena on ajanmukaistaa ja tarkentaa aiemmin laaditussa Focus-alueen osayleiskaavassa tehtyjä suunnitteluratkaisuja ja hallita yksittäistä asemakaava-aluetta laajempia suunnittelukokonaisuuksia. Tällaisia kokonaisuuksia ovat mm. alueen läpi kulkevan voimalinjakäytävän uudelleen ohjaaminen sekä alueen sisäisen katuverkon suunnittelulliset pääperiaatteet. Yleissuunnitelma ei ole virallinen kaavataso, eikä sillä ole oikeusvaikutuksia, mutta se toimii laadittavien asemakaavojen selvitysaineistona. Alueen asemakaavoittamista on tarkoitus jatkaa loppuvuodesta yleissuunnitteluvaiheen päätyttyä.

Aineisto on nähtävillä 26.5.–30.6.2022 TuusInfo asiakas­palvelun tiloissa (Autoasemankatu 2) sekä kunnan verkkosi­vuilla osoitteessa www.tuusula.fi/kaavatvireilla.

Kirjalliset mielipiteet pyydetään toimittamaan 30.6.2022 mennessä:

  • Tuusulan kunnan verkkosivuilla olevan sähköisen asiointilomakkeen kautta tuusula.fi/kaavatvireilla > Focus-alueen yleissuunnitelma > Anna palautetta tästä tai
  • kirjeitse joko osoitteeseen Kaavoitus, PL 60, 04301 Tuusula tai TuusInfon toimipisteeseen niiden aukiolo­aikoina.

Kuoreen merkintä ”Focus-alueen yleissuunnitelma”.

Asukastilaisuus 7.6.

Focus-alueen suunnittelusta järjestetään asukastilaisuus tiistaina 7.6.2022 klo 18.00–20.00 Ruotsinkylän koululla (Rävbäckin­kuja 29). Asukastilaisuudessa kuullaan Focus-alueen esittely ja käydään keskustelua aiheesta. 

Tarkemmat tiedot tilaisuudesta Tuusulan tapahtumakalenterissa.

Tervetuloa asukastilaisuuteen kuulemaan Focus-alueen suunnitelmista!

Lisätiedot:
projektipäällikkö Petteri Puputti, p. 040 314 3515, petteri.puputti@tuusula.fi

Takaisin