Kesäiset ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet Tuusulassa 

22.06.2022 klo 09.55

Kokosimme kesäisiä ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksia, joiden äärelle pääset eri puolella Tuusulaa. Tutustu mahdollisuuksiin alta löytyvissä vinkeissämme. 

Pulahda veteen 

Löydät jokaisesta kuntakeskuksestamme mahdollisuuden piipahtaa viilentävissä vesissä. Virallisia uimarantojamme ovat Häklin, tutummin Häklin monttu, Rusutjärven ja Urheilukeskuksen uimarannat. 

Uimarantakautemme on käynnistynyt ja jatkuu aina 31.8. saakka. Muistathan ottaa lämpimillä säillä mukaasi myös jäätelörahaa piipahtaessasi Häklillä tai Rusutjärvellä, sillä sinua palvelee näillä uimarannoillamme kesäkioskit. 

Kellokoskella uimapaikkana toimii Kellokosken joenranta Saunarannankujalla ja Jokelassa pohjavesilampi koulukeskuksen kupeella. 

Emme ole unohtaneet karvaisia kavereitammekaan, nimittäin koiria. Koirien uimaranta sijaitsee Hyrylässä Tuuskodossa osoitteessa Kotorannankuja 10.  
 
Lisätietoja uimarannoista ja -paikoista: www.tuusula.fi/uimarannat 

Koe luonto lähelläsi 

Löydät luonnonläheisestä kunnastamme erilaisia luontokohteita. Tutustu tänä kesänä vaikkapa seuraaviin kohteisiimme, joissa pääset tarkastelemaan luonnon kauneutta ja monimuotoisuutta eri näkökulmista: 

Sarvikallion virkistysalue on oivallinen luontokohde, jossa pääset ihailemaan Tuusulanjärven aluetta upeilta kallioilta järven länsirannalta. Sarvikallion alueella on myös useampi nuotiopaikka, joiden äärelle on hyvä pysähtyä pitämään evästaukoa. Mikä oivallinen tämän kesän piknikkohde! 

Tuusulanjärven itärannalla sijaitseva Fjällbon puistoalue mahdollistaa lapsiperheille soveltuvan retkeilyn kansallismaisemien äärellä. Puistoalue sijaitsee Aleksis Kiven kuolinmökin lähellä ja on oivallinen piipahtamiskohde Rantatien alueen museoissa vierailevillekin. Alueelta löytyy lyhyitä kävelyreittejä ja leikkipaikka lapsille. Nuotiopaikalta nouseva savu houkuttelee makkaranpaistoon nuotiokahvien kera. Fjällbon puiston rannalla sijaitseva laituripaviljonki toimii kesäaikana muun muassa maisemien ihailupaikkana, uimareiden vaatteiden vaihtopaikkana ja veneiden odottelupaikkana. 

Tuusulanjärven Natura-alue on valtakunnallisesti arvokas lintuvesialue, jossa pääset seuraamaan lintujen runsaslukuista määrää. Kuulet alueella naurulokkien kesäistä kiljuntaa ja näet useita pesiviä lintulajeja. Ota kiikarit matkaasi ja suuntaa Natura-alueelle!

Tuusulanjärven eteläisempi alue tarjoaa myös retkeilymahdollisuuksia. Esimerkiksi Anttilan tilakeskuksen piknikpaikka on oivallinen kohde järvimaiseman ihailuun ja eväshetkestä nauttimiseen.  

Ruotsinkylän tutkimusmetsistä löydät helppokulkuisia retkipolkuja, joiden äärellä pääset tutustumaan myös Suomen mittakaavassa eksoottisiin puulajeihin. Erityisesti lapsiperheille soveltuva kahden kilometrin mittainen metsäopetuspolku tutustuttaa perheen pienemmät, ja miksipä ei myös suuremmatkin, metsän saloihin. Myös maastopyöräily on saavuttanut Ruotsinkylän metsissä suosiotaan. 

Tuusulankin kautta kulkeva Seitsemän veljeksen vaellusreitti on 90 kilometrin pituinen patikkareitti Helsingistä Hyvinkäälle. Tuusulaan reitti saapuu Vantaalta ja jatkuu Ruotsinkylän tutkimusmetsän halki johtaen Lahelan kautta Nahkelaan. Osuus on pituudeltaan noin 15 kilometriä. Tutustu reittiin osoitteessa: www.tuusula.fi/seitsemanveljeksenvaellusreitti 
 
Muista myös lähimetsien mahdollisuudet: www.tuusula.fi/lahimetsat 

Tutustu Tuusulanjärven maisemiin polkupyörän selässä 

Monet Tuusulanjärven alueen ulkoilu-, virkistys- ja kulttuurikohteemme ovat saavutettavissasi myös polkupyörällä. Tuusulanjärven ympäripyöräily, jossa matkaa kertyy noin 25 kilometriä, on suosittu tapa nähdä järven ympärystä. 
 
Jos käytössäsi ei ole omaa polkupyörää, voit tiedustella vuokrattavia polkupyöriä Tuusulanjärven alueella sijaitsevista yrityksistä. 
 
Muista myös pyöräsuunnistus! Tuusulan, Järvenpään ja Keravan yhteistyönä tekemät pyöräilykartat kuvaavat kuntien kevyen liikenteen reitistöjä. Karttoihin on pyöräilyreittien lisäksi merkitty pyöräretkeilijän, kulttuurinystävän ja ulkoilijan kannalta kiinnostavia ja hyödyllisiä käyntikohteita. Mikä sen mukavampi tapa viettää pieni hengähdystauko pyöräilyn lomassa kuin piipahtaa vaikkapa Halosenniemen tunnelmissa!  
 
Tutustu pyöräsuunnistukseen: www.tuusula.fi/pyorasuunnistus 

Tuusulanjärven laineille 

Mielesi haikailee järven laineille soutuveneellä, mutta mistä vene alle? Jos käytössäsi ei ole omaa soutuvenettä, niitä vuokrataan tuntihinnalla Halosenniemestä ja Hotelli Gustavelundista. Vai kokeilisitko sittenkin sup-lautaa tai kajakkia? Kysy lisää Hotelli Gustavelundista. 

Voit kokeilla kalaonneasi Tuusulanjärvellä pilkki- tai mato-ongella ilman kalastuksenhoitomaksua.  

Liikkumaan vauvasta vaariin 

Tuusulasta löytyy mahdollisuuksia monien eri ulkoliikuntalajien harrastamiseen. Voit esimerkiksi pelata jalkapalloa tai tennistä, heittää frisbeegolfia, skeitata, kohottaa kuntoasi kuntoportailla tai yleisurheilla.  
 
Monipuoliseen koko perheen liikkumiseen soveltuvat lähiliikuntapaikat koulujen ja päiväkotien yhteydessä ovat vapaasti käytettävissäsi koulujen työaikoina arki-iltaisin ja viikonloppuisin sekä koulujen loma-aikoina ympäri vuorokauden. 
 
Lisätietoja: www.tuusula.fi/ulkoliikuntapaikat 

Takaisin