Tuusula-viikko iloitsee Tuusulaa ja tuusulalaisia

29.06.2022 klo 15.40

Tuusula-viikkoa juhlitaan tänä vuonna 18.–24.7. koko kunnan alueella. Tuusula-viikon perustana on Tuusulan syntymäpäivä, eli Tuusula-päivä, jota vietetään vuosittain 22.7. Tänä vuonna juhlitaan Tuusulan 379 vuotispäivää.

Tuusula-viikolla koko kunnan alueella tapahtuu. Ohjelmassa on kaikkea käsityöläismarkkinoista museoautojen juhla-ajoihin sekä monipuolisiin työpajoihin ja toiminnallisiin piknik-tapahtumiin.

- On ollut ilahduttavaa nähdä kuinka monipuolinen ohjelma Tuusula-viikolle saadaan myös tänä vuonna. Tapahtumaviikkoa kutsuttiin tekemään niin paikalliset toimijat, kunnan eri palvelualat kuin yksityishenkilötkin. Tuusulalaisilta tuusulalaisille ajatuksella luodaan tapahtumalle tärkeää yhteisöllisyyttä ja mainiota Tuusula-henkeä, kertoo Tuusula-viikkoa koordinoiva kulttuurituottaja Aurora Salomaa.

Tänä vuonna kulttuuripalveluiden tuottama ohjelma on kootusti yhtenä tapahtumana monelle tutussa Jokipuiston montussa. Ohjelmassa on luvassa muun muassa teatteria lapsille, nykytanssia, performanssitaidetta, kuoroesityksiä ja svengaavia soundeja.

- Halusimme tänä vuonna tuottaa Tuusula-päivän yhtenä tapahtumana, johon on helppo tulla viettämään aikaa pidemmäksikin hetkeksi. Jokipuiston montun tarjoamat puitteet toimivat erinomaisena tapahtumille. Olemme tyytyväisiä ohjelmaan kokonaisuutena ja sitä läpi leikkaa Minä elän! -teemavuosi. Itse odotan suurella mielenkiinnolla mitä ääni- ja esitystaiteilija KEliel on luonut Minä elän! -teemasta, sillä viimeksi keskustelimme pyöri leivonnan filosofian ympärillä, Salomaa jatkaa. Muita esiintyjiä Tuusula-päivässä on SuperTeatteri, Mamia Co., Viihdekuoro Essut, Tuusulan mieslaulajat ja Tuuslaulajat sekä Tuusulanjärven Big Band.

Tutustu Tuusula-viikon ohjelmaan kokonaisuudessaan osoitteessa tuusula.fi/tuusulaviikko

Lisätietoja
Tuusulan kunnan kulttuuripalvelut
kulttuuri@tuusula.fi

Takaisin