Kansallispukuinnostusta Tuusulassa – Tuusulan puvuista verkkosivu ja video

05.12.2022 klo 17.40

Uudella verkkosivulla esitellään Tuusulassa käytettäviä kansallispukuja eli Tuusulan naisen kansallispukua sekä Tusbyn naisen ja miehen pukua.

Tuusulan kansallispuvuista kertova verkkosivu sisältää itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 9 julkaistavan videon. Videolla haastatellaan kansallispukuneuvoja Marjo Vainiota ja käsityönopettaja Kirsi Kostamoa.

Tuusulan naisen punavalkoinen kansallispuku on tarkistettu vuonna 1987. Kansallispuku on arvokas juhla-asu, joka sopii kaikkiin juhliin, mutta jonka osia voi käyttää yksittäin myös arkena.

Tuusulan ruotsinkielisen alueen kansallispuvut eli Tusby kvinnodräkt ja Tusby mansdräkt ovat myös vanhaa perua 1900-luvun alusta. Naisen puvussa on puna-vihreäraidallinen hame ja miehen puvussa koristeellinen messinkivyö.  

Kansallispuvulla voi ilmentää paikallisuutta, mutta sen voi nykyään valita täysin omien mieltymystensä mukaan.

– Toivotamme Tuusulan puvun käyttäjiksi kaikki punaisen ja tasaraidan ystävät ympäri Suomea sekä luonnollisesti tuusulalaiset, järvenpääläiset sekä hyvinkääläiset, joiden alueen puku tämä on, kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski sanoo.

Video: https://youtu.be/KrVGi-wLKQ0

Lisätietoa:

Kuvat: Kalle Särkkä, Ohoi Creative

2022 Tuusulan ja Tusbyn puvut Tuusulan kunta, Ohoi Creative, Kalle Särkkä

Puna-vihreäraidallisia Tusbyn naisen kansallispukuja ja Tusbyn miehen puku sekä puna-valkoraidallisia Tuusulan naisen kansallispukuja. Kuva: Kalle Särkkä, Ohoi Creative

Takaisin