Poimi roskat reitiltäsi – osallistu huhtikuussa alkavaan Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan

14.03.2023 klo 10.45

Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa 130 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia. Myös Tuusula on yksi mukana olevista kunnista.

Matka kohti miljoonaa roskapussia startataan suorassa lähetyksessä 13.4. klo 20.00 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

”Lumien sulettua ympäristöstä paljastuu keväällä iso määrä roskia. Tavoitteenamme on yhdessä kumppanien kanssa innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia, vähentää välinpitämättömyyttä roskaamista kohtaan sekä havahduttaa ihmiset näkemään roskien määrä”, kertoo kampanjan vastaava tuottaja Pia Louhivuori Yleltä.

Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot, toimittajat Mikko ”Peltsi” PeltolaInka Henelius ja Olli Haapakangas sekä meteorologit Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi.

Verkkolaskuri laskee kerättyjä roskapusseja reaaliajassa

Kampanjassa mukana olevat kunnat, kaupungit, järjestöt ja yhteisöt kannustavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan roskien keräämiseen. Kuka tahansa voi lähteä itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa.

”Haluamme tehdä roskien keräämisestä hauskaa ja yhteisöllistä puuhaa, ja on hienoa nähdä miten monta kumppania on lähtenyt innolla mukaan. Roskien kerääminen on helppo, mutta konkreettinen tapa tehdä hyvää ympäristölle aikana, jolloin moni meistä tuntee avuttomuutta isojen maailman tapahtumien edessä”, kuvailee Louhivuori.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia-sivulla sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Näin osallistut kampanjaan:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Kerromme kampanjan alkaessa, miten juuri sinä voit osallistua Tuusulassa roskien keräämiseen.

Tehdään yhdessä Tuusulasta roskaton!

Lue alkuperäinen tiedote Ylen sivuilta:
Poimi roskat reitiltäsi – Ylen Miljoona roskapussia -kampanja alkaa huhtikuussa – Yleisradio – yle.fi

Miljoona roskapussia -kampanja käynnistyy 13.4.
Tuusula on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa. Kuvassa on vanhoilla Tuusulasta kertovilla kuvilla varustettu roska-astia Tuusulanjärven rannalla sijaitsevalta Anttilan tilakeskuksen piknik-paikalta. 

Takaisin