Pääääni! -taidenäyttely avautuu Kellokosken sairaalamuseossa lauantaina 10.6.

06.06.2023 klo 15.15

Pääääni! -näyttelyn taiteilijoilla on yhteys johonkin mystiseen. He elävät rinnakkaistodellisuuksissa, jotka ilmenevät päänsisäisinä ääninä. Tuloksena on täysin poikkeuksellisia omakuvia ja lähes dokumentaristisia kurkistusaukkoja ihmisen psyykeen. Näyttelyn noin 100 teosta sisältävät toki paljon muutakin, mutta immersio - imu, vetovoima - jonnekin syvään ja alitajuiseen on niissä aina vahvasti läsnä.

Näyttelyn avajaistilaisuus pidetään Kellokosken kartanossa lauantaina 10.6. kello 12 lähtien. Kartano on ollut koko historiansa ajan visusti suljettu, mutta nyt sen ovet raottuvat. Noin tunnin kestävä ohjelma koostuu Ilkka Taipaleen avaussanoista ja seitsemästä teos & taiteilija esittelystä. Terveisensä tilaisuuteen tuo myös Moniääniset ry:n toiminnanjohtaja Annika Roihujuuri. Ääniä kuulee jopa noin 10% meistä suomalaisista.

Henna Paasonen Oranssi aanenkuulija Sininen aanimaailma ja Oranssi aaimaailma

Henna Paasonen ja teokset Oranssi ääntenkuulija (omakuva) sekä Sininen äänimaailma ja Oranssi äänimaailma. Kuva Suomen Moniääniset ry.

Avajaispäivä alkaa klo 10.30 Shindo-meditaatiolla. Se ja muut kolme työpajaa Sekaisin väreistä, Musiikkimaalaus ja Kotilomaalaus kello 14–15 järjestetään Kellokosken kartanon tiloissa. Ennakkoilmoittautumiset työpajoihin >

Pääääni! -näyttely avaa uutta tilaa museorakennuksesta

Kellokosken sairaalamuseon rosoiset tilat tarjoavat upeat puitteet outsider-taiteelle. Museorakennus valmistui sairaalan ensimmäisen oman lääkärin virka-asunnoksi vuonna 1930. Pääääni! -näyttely laajenee rakennuksen kellariin ja vintille, Galleria Alitajuntaan ja Galleria Yliminään.

Sairaalamuseon perusnäyttelykerroksessa piirtyy esille länsimaisen psykiatrian kehityskaari, sen helmet ja hairahdukset lobotomiasta taideterapiaan. Museo on avoinna heinäkuun puoleen väliin asti to, la ja su kello 11–17. Tuu museoon -viikkojen ajan ovet ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11–17. Elokuun kaksi ensimmäistä viikkoa näyttelyyn ja museoon voi tutustua to, la ja su kello 11–17. Suositut kävelykierrokset kartanoon, sairaalakappeliin ja ruumiskellariin lähtevät museon pihalta aukiolopäivinä kello 13.

Pääääni! -näyttely, Kellokosken sairaalamuseo ja sen tilaisuudet ovat maksuttomia. Tervetuloa!

Kellokosken sairaalamuseo. Kuva Kari Kohvakka

Kellokosken sairaalamuseo
Vanha valtatie 198, Kellokoski
tuusula.fi/kellokoskensairaalamuseo

Avoinna
1.6.–17.7. to, la ja su 11–17
18.–30.7. ti–su 11–17 Tuu museoon -viikot
1.8.–13.8. to, la ja su 11–17

Lisätietoja
Tuusulan museon yleisötyön amanuenssi Harri Nyman, p. 040 314 3474, harri.nyman@tuusula.fi

Takaisin