Kaksi retkellä kadonnutta esikoululaista löytyi − Tuusulan päiväkodit korostavat toiminnassaan turvallisuutta

18.09.2023 klo 15.15

Kaksi tuusulalaista esikoululaista katosi päiväkodin retken aikana maanantaina 18.9.2023. Lasten katoaminen huomattiin retkipaikalta päiväkotiin lähdettäessä. Päiväkodin työntekijät aloittivat etsintätoimet välittömästi katoamisen huomattuaan turvallisuusohjeiden mukaisesti. Etsintään osallistui myös poliisi. Poliisi tavoitti toisen lapsista. Toisen löysi pian tämän jälkeen etsintöihin apuun lähtenyt perheenjäsen.

− Olemme pahoillamme tapahtuneesta. Kiitämme poliisia ja perheitä nopeasta reagoinnista. Kaikissa Tuusulan päiväkodeissa varaudutaan ohjeistuksilla erilaisiin tilanteisiin. Päiväkodeilla on toimintaohjeet esimerkiksi lasten katoamista varten. Tilanne on harvinainen, ja käymme kaikki turvallisuuteen liittyvät käytännöt yksiköissä läpi, sanoo varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Vänni.

Katoamistapauksesta kerrottiin niille perheille, joita asia koski, ja asia on käyty läpi heidän kanssaan. Varhaiskasvatuspäällikköä ja kunnan johtoa tiedotettiin tilanteesta. Kaikille päiväkodin perheille on lähetetty viesti tapahtuneesta maanantai-iltapäivänä.

Kaikissa Tuusulan päiväkodeissa on toimintaohjeet erilaisia tilanteita varten. Ohjeistuksia käydään läpi yksiköissä säännöllisesti ja katoamistilanteita varten harjoitellaan vuosittain. Lasten katoamistilanteita on harvoin.

Tapahtumat ja turvallisuuteen liittyvät ohjeet ja toimenpiteet käydään vielä perusteellisesti läpi henkilökunnan kanssa vastaavan tilanteen estämiseksi.

 

Lisätiedot:

Varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Vänni, hannamari.vanni@tuusula.fi, 040 314 3328

Sivistysjohtaja Tiina Simons, tiina.simons@tuusula.fi, 040 314 3403

Vs. kansliapäällikkö Markku Vehmas, markku.vehmas@tuusula.fi, 040 314 3060

Takaisin