Tule mukaan Lapsen oikeuksien viikon Tuusulan tapahtumiin

15.11.2023 klo 12.00

Tänä vuonna Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 20.–26.11. Lapsella on oikeus hyvinvointiin -teemalla. Viikon aikana on tiedossa paljon mukavaa tekemistä lapsille ja nuorille. Tutustu viikon tapahtumiin Tuusulan tapahtumakalenterissa ja tule mukaan!

Tuusulan kunta on mukana Lapsen oikeuksien viikon vietossa ja on kutsunut myös muut paikalliset toimijat mukaan. Kunnan yksiköissä, kuten päiväkodeissa, kouluissa ja nuorisotiloissa, ja niiden sosiaalisen median kanavissa on tiedossa viikon kunniaksi paljon lapsen oikeuksia esiin nostavaa toimintaa.

Poimi kaikille avoimien tapahtumien menovinkit alta ja katso tapahtumakohtaiset tarkemmat tiedot Tuusulan tapahtumakalenteriin johtavien linkkien kautta!

Maanantai 20.11.

Kello 14–19
Lapsen oikeuksien päivä 20.11. pääkirjastolla
Viikon vietto käynnistyy Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi järjestetyllä tapahtumalla. Monen eri toimijan yhteinen päivä tarjoaa kello 14–19 välillä viikon juhlijoille muskari- ja nukketeatterihetkiä, satuhierontaa, luentoja, esittelyjä ja pehmojen mielenosoituksen sekä paljon muuta mukavaa. Tule mukaan Lapsen oikeuksien päivän tapahtumaan pääkirjastolle!

Lapsen oikeuksien päivän tapahtuma 20.11.2023

Kello 14.45–20.30
Välipalaa Nuorkka-nuorisotilalla
Tuusulan nuorisotiloilla nautitaan välipalaa viikon kunniaksi. Ohjaajat valmistavat yhdessä nuorten kanssa välipalaa maanantaina 20.11. Kellokoskella Nuorkassa sen aukiolojen mukaan. Tule nauttimaan yhteisestä välipalasta!

Tiistai 21.11.

Kello 16–21
Välipalaa Terttu-nuorisotilalla
Tuusulan nuorisotiloilla nautitaan välipalaa viikon kunniaksi. Ohjaajat valmistavat yhdessä nuorten kanssa välipalaa tiistaina 21.11. Lahelan Tertussa sen aukiolojen mukaan. Tule nauttimaan yhteisestä välipalasta!

Kello 17.30–19.30
Lasten peli-ilta
Vaunukankaan koululla pelataan erilaisia lauta- ja mobiilipelejä muiden kanssa. Iltaan on vapaa pääsy ja se on suunnattu kaikille lapsille ja pelihenkisille. Pelit on valittu lapsen oikeuksien teemalla. Tervetuloa yhteiseen pelihetkeen mukaan!

Keskiviikko 22.11.

Kello 9–11
Hyvinvointiaamiainen perhetupa Ikiomassa
Toivotamme kaikki Kellokoskella sijaitsevan perhetupa Ikioman toiminnasta kiinnostuneet yhteiselle maksuttomalle hyvinvointiaamiaiselle keskiviikkona 22.11. kello 9–11 välillä tai niin kauan kuin aamiaista riittää. Ravitsevan puurobaarin nauttimisen yhteydessä on mukava leikkiä yhdessä ja keskustella lapsiperheiden arjen kuulumisista. Tervetuloa niin vanhat kun uudetkin Ikioma-kävijät!

Kello 16–21
Välipalaa Monari-nuorisotilalla
Tuusulan nuorisotiloilla nautitaan välipalaa viikon kunniaksi. Ohjaajat valmistavat yhdessä nuorten kanssa välipalaa keskiviikkona 22.11. Jokelassa Monarilla sen aukiolojen mukaan. Tule nauttimaan yhteisestä välipalasta!

Torstai 23.11.

Kello 9–10
Lasten ja nuorten kyselytunti pormestarille, apulaispormestarille ja kansliapäällikölle
Päiväkoti- ja kouluikäiset tuusulalaiset lapset ja nuoret esittävät Tuusulan kunnan pormestari Kalle Ikkelälle, apulaispormestari Anna Yltävälle ja kansliapäällikkö Markku Vehmakselle kysymyksiä siitä, mitä heidän työhönsä kuuluu ja miten lasten ja nuorten oikeudet ja osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet toteutuvat heidän mielestään Tuusulassa sekä miten niitä voitaisiin parantaa. Kyselytuntia seurataan kunnan päiväkodeissa ja kouluissa, mutta myös kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus seurata tapahtumaa TuusulaOfficial YouTube-kanavalla.

Kello 9–10.45
Lasten temppurata Tuusulan uimahallin alakerrassa 1–5-vuotiaille
Temppurata on suunnattu 1–5-vuotiaille tuusulalaisille lapsille ja heidän huoltajilleen. Liikuntaradan lisäksi on mahdollisuus tutustua erilaisiin liikuntavälineisiin ja -muotoihin. Temppurata on maksuton, eikä sinne tarvitse ilmoittautua. Tule mukaan temppuilemaan!

Kello 9–11
Hyvinvointiaamiainen perhetupa Pikkupellavassa
Toivotamme kaikki Riihikalliossa sijaitsevan perhetupa Pikkupellavan toiminnasta kiinnostuneet yhteiselle maksuttomalle hyvinvointiaamiaiselle torstaina 23.11. kello 9–11 välillä tai niin kauan kuin aamiaista riittää. Ravitsevan puurobaarin nauttimisen yhteydessä on mukava leikkiä yhdessä ja keskustella lapsiperheiden arjen kuulumisista. Tervetuloa niin vanhat kun uudetkin Pikkupellava-kävijät!

Kello 16–21
Välipalaa Kertsi-nuorisotilalla

Tuusulan nuorisotiloilla nautitaan välipalaa viikon kunniaksi. Ohjaajat valmistavat yhdessä nuorten kanssa välipalaa torstaina Riihikalliossa Kertsillä sen aukiolojen mukaan. Tule nauttimaan yhteisestä välipalasta!

Perjantai 24.11.

Kello 9–11
Hyvinvointiaamiainen perhetupa Myötätuulessa
Hyvinvointiaamiainen perhetupa Notkopuistossa
Toivotamme kaikki Hyrylässä sijaitsevan perhetupa Myötätuulen ja Jokelassa sijaitsevan perhetupa Notkopuiston toiminnoista kiinnostuneet yhteisille maksuttomille hyvinvointiaamiaisille perjantaina 24.11. kello 9–11 välillä tai niin kauan kuin aamiaista riittää. Ravitsevan puurobaarin nauttimisen yhteydessä on mukava leikkiä yhdessä ja keskustella lapsiperheiden arjen kuulumisista. Tervetuloa niin vanhat kun uudetkin Myötätuuli- ja Notkopuisto-kävijät!

Kello 15–21
Välipalaa Hyrylän nuorisotilalla
Tuusulan nuorisotiloilla nautitaan välipalaa viikon kunniaksi. Ohjaajat valmistavat yhdessä nuorten kanssa välipalaa perjantaina 24.11. Hyrylän nuorisotilalla sen aukiolojen mukaan. Tule nauttimaan yhteisestä välipalasta!

Lauantai 25.11.

Kello 1117
Ohjelmaa lapsille ja nuorille Tuusulan uimahallilla
Lauantaina 25.11. Tuusulan uimahallilla tapahtuu paljon mukavaa. Lapset ja nuoret pääsevät ilmaiseksi uimaan kello 11–17 välillä (huom. halli suljetaan poikkeuksellisesti kello 17 PoolPartyn valmisteluja varten). Päivän ohjelmassa on vapaita ja ohjattuja peuhutunteja, merenneitouintikokeiluja sekä mahdollisuus harjoitella uimaopettajan kanssa ja kuulla vinkkejä uintitekniikoista. Tutustu uimahallilla myös Jekku-jänön lorukortteihin, muistipeliin ja seikkailuviikko-ohjelmiin. Tule viettämään mukavaa lauantaita uimahallille!

Kello 19–22
PoolParty 12−17-vuotiaille Tuusulan uimahallilla
Kello 19 uimahallilla starttaa puolestaan uimataitoisille 12–17-vuotiaille nuorille suunnattu PoolParty, joka kestää aina kello 22 saakka. Ohjelmassa on mukaansatempaavaa musiikkia (Dj Regon), wibit-rata sekä kahviossa pop up -nuorisotila. Tuusulan ruokapalvelut tarjoaa nälkäisille vatsoille iltapalaa. Tapahtuma on maksuton ja päihteetön. Tule mukaan partyihin!

PoolParty 25.11.2023

Tule mukaan viikon tapahtumiin!

Takaisin