Kaksi vuotta pormestarin johdolla: Uuden johtamisjärjestelmän arviointi alkaa

03.05.2019

Tuusulan kunnanvaltuusto kokoontui kaksipäiväiseen seminaariin Tampereelle 2.-3.5.2019. Valtuustokausi on tulossa puoliväliin. Seminaarin aiheina olivat muun muassa strategisten tavoitteiden toteutuminen tähän mennessä ja vuoden 2020 tavoitteiden valmistelu.

- Pääosin strategisten päämäärien toteuttamisessa on edetty tähän mennessä hyvin. Muutamat kohdat vaativat loppukaudella enemmän huomiota. Kun ensi vuoden tavoitteet hyväksytään talousarvioprosessin yhteydessä, on tavoitteita tietenkin mahdollista myös tuunata tähän aikaan ja tämänhetkiseen tilanteeseen sopiviksi, toteaa pormestari Arto Lindberg.

Toisena valtuustoseminaaripäivänä aloitettiin kaksi vuotta käytössä olleen pormestarivetoisen johtamisjärjestelmän arviointi. Uudelle johtamisjärjestelmälle asetettiin tavoitteita. Näitä olivat organisaation toimintakulttuurin muuttaminen, poliittisen johtamisen vahvistaminen ja kuntalaisten osallisuuden kehittäminen.

Seminaarin osanottajien käymän keskustelun perusteella kunta sai ensimmäisen osan aineistosta arviointia varten. Aineistoa kerätään eri tavoin toukokuun aikana.

  • Kunta postittaa 1500 satunnaisesti valitulle tuusulalaiselle kyselylomakkeen palautuskuorineen ensi viikolla.
  • Kunnan verkkosivuilla www.tuusula.fi käynnistyy ensi viikolla kuntalaisille ja eri yhteisöille suunnattu verkkokysely.
  • Luottamushenkilöille ja henkilöstölle suunnataan omat kyselynsä, joihin lähetetään linkit sähköpostitse.

- Poliittisen johtamisjärjestelmän muutoksen avulla haettiin selkeää muutosta verrattuna entiseen ja uutta vaihdetta kunnan kehittämiseen. Nyt meillä on parin vuoden kokemus uudesta mallista ja on mahdollista arvioida, mitä sillä on tähän mennessä saatu aikaiseksi. Isot muutokset vievät toki paljon enemmän kuin pari vuotta aikaa, mutta olemme mielestäni hyvässä vauhdissa oikeaan suuntaan, Lindberg arvio.

 

Lisätietoja:

Pormestari Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

Takaisin