Fjällbon laituripaviljongin avajaisissa 12.10. lanseerataan Tuusula-kakku – tule maistamaan!

10.10.2019

Fjällbon syyskuun alussa valmistuneen laituripaviljongin avajaisia vietetään lauantaina 12.10. kello 18. Tilaisuudessa lanseerataan Tuusulan kunnan ruokapalveluiden valmistama Tuusula-kakku. Tarjolla on kakkukahvit sadalle ensimmäiselle kävijälle. Tervetuloa!

Tuusula-kakku: Maija Halosen mustaherukkakakku

1900-luvulla Tuusulan rantatiellä kukoistanut taiteilijayhteisö tunnetaan taiteen luomisen lisäksi hyötypuutarhoista, joita jokaisen taiteilijaperheen tiluksilta löytyi. Puutarhaharrastus aiheutti aikanaan taiteilijakotien välistä kilpavarustelua. Puutarhatrendejä seurattiin Puutarha-lehdestä ja alan kirjallisuudesta. Vinkkejä ja reseptejä jaettiin. Kunkin taiteilijaperheen puutarhan sadosta pääsivät tietenkin nauttimaan kaikki yhteisten juhlien ja illanistujaisten myötä.

Aikanaan Halosenniemessä kukoisti monipuolinen hyötypuutarha, jossa talon isäntä Pekka ja emäntä Maija kasvattivat muun muassa kaaleja, raparperia, perunoita ja marjoja. Nuorempana pianistin urasta haaveillut Maija kutsui naapuruston ja lähipiirin nuoria kutsuille, joissa ohjelmana oli soittoa ja laulua. Vieraille Maija tarjosi muun muassa sokeroituja mustaviinimarjoja. Halosenniemen puutarhan emännän innoittamana on syntynyt ruokapalveluiden oma valkosuklaa-mustaherukkakakku.

Fjällbon avajaisten ohjelma

Kakkukahvien ohella tarjolla on makkaraa niin ikään sadalle ensimmäiselle avajaisvieraalle. Nokkahuilisti Sini Vahervuo esittää musiikkia. Tilaisuuden avaa apulaispormestari Mika Mäki-Kuhna.

Työnimellä ”pussauskoppi” rakennetun Fjällbon avajaisissa on esillä Keudan Pekka Halosen akatemia valotaidetta. Yleisö voi osallistua yhteisöllisen taiteen tekemiseen laskemalla paikalle tuotuja kaarnalaivoja veteen. Tule lähettämään kaarnalaivan mukana lämpimiä ajatuksia rakkaallesi! Jos rakkaasi on mukana, voit muiskauttaa hänelle pusun Tuusulanjärven maisemissa.

Fjällbon valoteos on nähtävillä myös Tuikkiva Tuusula -tapahtuman aikana. Tuikkiva Tuusula -iltaa vietetään 27.10. kello 18 alkaen.

 

Lisätiedot:

kunnanpuutarhuri Riitta Kalliokoski, 040 314 4091, riitta.kalliokoski@tuusula.fi

Takaisin