Osallistuvan budjetoinnin toteutukset pyörähtäneet käyntiin – luvassa suppailua, ankkapartio, ravintolapäivä ja paljon muuta 

23.05.2022

Kuluvan vuoden Tuusulan osallistuvan budjetoinnin, tutummin osbun, toteutukset ovat käynnistyneet. Tuusulalaiset äänestivät alkuvuonna toteutukseen 31 heille tärkeää ehdotusta. Toteutettavat ehdotukset liittyvät niin liikunnan, luonnon, harrastusten, liikenteen, kulttuurin kuin yhteisöllisyydenkin aiheisiin, ja niiden tavoitteena on lisätä viihtyisyyttä ja osallistumismahdollisuuksia koko Tuusulan alueelle.   
 
Puolet tämän vuoden toteutettavista projekteista ovatkin jo käynnissä ja loput odottavat käynnistymistään lähiaikoina. Käynnistymiseen vaikuttaa muun muassa projektissa hahmotellun tapahtuman tai viihtyisyyttä parantavan toimen potentiaalinen toteutusajankohta. Myös muutokset ovat mahdollisia toteutettavaksi äänestetyissä ehdotuksissa. Tuusulalaisten kesäkahvila -toteutuksessa hankittavien kahvilavaunujen saatavuudessa on ollut haastetta tämän kesän osalta, joten vaunujen hankinta on päätetty siirtää kesälle 2023.   
 
Ensimmäiset osbu-projektit ovat jo valmistuneet. Lahelaan on istutettu kirsikkapuita ja jokelalaiset oppilaat juhlivat suuressa ulkoilmadiskossa viime perjantaina, kertoo yhteisömanageri Katja Repo. – Kahvilavaunun siirtyminen ensi kesäksi on harmillista, mutta yritetään saada kahvilavaunu yhdistysten ja yhteisöjen käyttöön heti jo toukokuussa, Repo jatkaa. 

Otteita tulossa olevista toteutuksista ja tapahtumista 

Nuoret kesätöihin viihtyisämmät viheralueet 
Eri puolilla Tuusulaa työskentelee tänä kesänä nuoria kesätöissä osbun merkeissä. Ensimmäiset nuoret aloittavat työnsä heti koulujen kesäloman alkaessa maanantaina 6.6. Nuorten osbu-kesätyötehtäviin kuuluu viheralueiden viihtyisyyttä lisäävät toimet, kuten istutusten hoitaminen ja pienet kunnostustyöt. Seuraa nuoria osbu-kesätöissä sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #kesätöissätuusulassa ja #osbu2022.
 
Sup-lautoja lainaan Kellokoskella 
Kellokoskella pääsee kokeilemaan kesällä sup-lautailua. Kesä-heinäkuussa toteutettavan kokeilun aikana innokkaat voivat lainata muun muassa laudan, melan ja pelastusliivit sekä tarvittaessa opastuksenkin suppailun saloihin. Kokeilukerrat toteutetaan tiistaisin 7.6., 14.6., 21.6., 28.6., 5.7., 12.7., 19.7., 26.7., 2.8. klo 18–21 ja lauantaisin 16.7. ja 30.7. klo 11–15. Lähtöpaikkana toimii Kellokosken postin parkkipaikan tuntuma. Tutustu kokeilumahdollisuuteen tarkemmin Tuusulan tapahtumakalenterissa. 
 
Eroon espanjansiruetanoista 
Tänä kesänä saadaan vahvistusta espanjansiruetanoiden hävittämiseen ankoista. Nimittäin Tuusulassa asusteleva vuoden ikään ehtinyt ankkapartio tarttuu hommaan 8.6. lähtien. Ensimmäisenä partiointikohteena on Lahela, ja siellä Sointulantien ja Lahelantien risteyksen läheisyydessä sijaitsevan kentän tienoo. Viime kesänä samainen untuvikkopartio tutustuikin jo työhönsä Anttilanrannassa ja läpäisi harjoitukset kiitettävin arvosanoin. Ankkapartio odottaa nyt innokkaasti pääsyään ulkotöihin ja mieleistensä herkkujen, etanoiden, äärelle.  

Ankkapartio
Kuvassa ankkapartion jäsenet Oreo, Kaneli ja Silveri odottamassa pääsyään partiointitehtäviin. 
 
Ravintolapäivä Hyrylään 
Hyrylän keskustaan torille on tulossa ravintolapäivä sunnuntaina 12.6. klo 12 – noin 16. Yksityiset kotikokit sekä yhdistyksen ja seurojen edustajat pääsevät myymään ruokiaan ja kokeilemaan päivän ajan oman ravintolan pyörittämistä. Tiedossa on monenmoista herkkua koko perheelle. Seuraa Ravintolapäivä Hyrylään -projektia sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #ravintolapäivä ja #osbu2022. Lisätietoja ravintolapäivästä Tuusulan tapahtumakalenterissa
 
Seuraa edellä mainittujen ja muiden vuoden 2022 projektien etenemistä Tuusulan osallistumisalustalla: 
https://osallistu.tuusula.fi/processes/osbu-2022/f/47/ 

Lisätiedot: 
yhteisömanageri Katja Repo, p. 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi 
osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Marjo-Kaisa Konttinen, p. 040 314 3035, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi 

Takaisin